5 gode grunner til å kjøpe nybolig

5 gode grunner til å kjøpe nybolig

www.istockphoto.com/www.istockphoto.com/AlenaPaulus

  • Nyboligfordeler

Velge nytt eller brukt når du skal finne din fremtidige leilighet? Fordelene med å kjøpe helt ny bolig er mange, og her får du fem gode grunner.

Fast pris

Fast pris er kanskje det de fleste verdsetter høyest. De prisene som står i prislisten er de du må betale for boligen. Ingen hektiske budrunder, men du kan i ro og mak vurdere alternativer som er innenfor din økonomiske ramme. Du vet på forhånd hva du må betale for boligen og hva den vil koste deg måned for måned. Det gir deg en trygghet når du skal i banken å søke om lån og fohandle om betingelser.

Lave omkostninger

Mange blir veldig overrasket over den store forskjellen i dokumentavgift på nye og brukte boliger. Flere vet ikke at du betaler kun 2,5 prosent dokumentavgift av tomteverdien og ikke av hele kjøpesummen som ved kjøp av bruktbolig. En leilighet til 5 millioner vil dermed koste ytterligere kr. 125 000,- i bruktmarkedet, mens tilegget for en tilsvarene nybolig vil være ca kr. 10 000,-

5 års oppfølging

Ved kjøp av nybolig har du 5 års reklamasjonsrett. Selvaag Bolig har et kundesenter som tar imot spørsmål og henvendelser fra nye boligeiere. Den tryggheten er gull verdt!

Moderne standard

En nyoppført bolig følger kravene til isolasjon og ventilasjon, som betyr at du får en sunn og lettstelt bolig som samtidig er "billig i drift": mindre behov for oppvarming gir lavere energikostnader.

Ingen oppussingsbehov

En helt ny bolig betyr blant annet at du ikke trenger å gjøre noen større endringer i form av oppussing eller modernisering. Hvis du ikke er veldig glad i å pusse opp innebærer dette et stort pluss. Selvsagt vil du og skal du selv sette preg på boligen og gjøre det til et hjem, men det er jo den morsomme jobben!

Tilbake