5 gode grunner til å investere i splitter ny bolig!

5 gode grunner til å investere i splitter ny bolig!

www.istockphoto.com/Georgijevic

  • Nyboligfordeler

Velge nytt eller brukt når du skal finne din fremtidige leilighet? Her er arkitektens fem beste grunner til at et nybygg bør bli neste stopp for flyttelasset ditt.

1. Bedre kvalitet

Ved å kjøpe en ny bolig får man noe som tilfredsstiller gjeldende krav fra myndighetene.

– Du kan sammenligne det med å kjøpe ny eller gammel bil, sier arkitekt Luca Ganguzza, som jobber i TAG Arkitekter og har lang erfaring med prosjektering og byggeledelse av ulike bygningstyper.

2. Smartere planløsning

– I moderne boliger utnyttes plassen bedre enn i eldre leiligheter, understreker Ganguzza.

Det vil si at selv om antall rom og funksjoner er de samme, sørger en mer effektiv planløsning for at alt får plass på færre kvadratmeter. Og mens eldre leiligheter fylles opp av korridorer, unngås dette i langt større grad i nybygg.

3. Bedre tilpasset dine behov og økonomi

Eiendomsutviklere tilbyr i økende grad boliger tilpasset ulike målgrupper, og planløsninger prosjekteres først etter en kartlegging av ønsker og behov. Ulike forbrukergrupper har forskjellige krav når det gjelder både funksjoner, standard og plass, sier TAG-arkitekten.

– Familier med små barn trenger større kjøkken og stue enn dem som har store barn og spiser middag ute flere ganger i uken. Og voksne som flytter fra hus med hage ønsker seg en stor balkong, to bad og mer plass enn unge personer i etableringsfasen som er på jakt etter arealeffektive og rimelige toromsleiligheter.

4. Du får noe som er unikt for deg

Nye boliger skapes basert på markedsundersøkelser. Det betyr at man kan tilby den standarden som kjøperne krever. Ved å melde sin interesse for et prosjekt tidlig i prosessen kan man dessuten aktivt påvirke det ferdige resultatet.

– Da får vi allerede i prosjekteringsfasen tilbakemeldinger som påvirker arkitekturen og omgivelsene. Dessuten er det enklere og mer økonomisk å komme med endringsplaner for sin egen bolig i en tidlig fase før vegger er satt opp og kjøkken montert, sier Ganguzza.

5. Du slipper budrunder

– Ved å kjøpe en ny leilighet slipper man å gå gjennom hektiske budrunder der sluttprisen ender langt over takst. I stedet kan man se på prospekter i fred og ro, få oversikt og kjøpe bolig til fastsatt pris og med lovfestet garanti på fem år. Dermed får du mer kontroll med kjøpsprosessen, avslutter arkitekt Luca Ganguzza i TAG Arkitekter.

Tilbake