Magasinet

Fast pris - ingen budrunder

De fleste av oss som har deltatt i budrunder, har kjent på stresset og nervøsiteten. Visningsmaraton, stressende budrunder og boliger som alltid går over takst, er nok noe alle helst skulle vært foruten.

Kjøper du nybolig til fastpris, slipper du denne dramatikken!

Prisen du får er prisen du betaler

Mange tenker at det å kjøpe bolig er en tøff og langvarig prosess. Men du trenger absolutt ikke slite deg gjennom visning på visning, budrunde på budrunde. Vi har kun prosjekter hvor vi bygger nye boliger som man flytter rett inn i. Tenk så deilig!

Par med melger i ny bolig. Foto

Prisen du får oppgitt er prisen du må betale. Du vet på forhånd hva du må betale for boligen og hva den vil koste deg måned for måned. Dette vil også gi deg en trygghet når du skal i banken for å søke om lån og forhandle betingelser.

Ingen skjulte kostnader

Det er ikke til å legge skjul på at når du kjøper bruktbolig påløper det kostnader på kjøpesummen utover annonsert pris. Den største ekstrautgiften og avgiften du vil få er dokumentavgift, som er fastsatt til 2,5 prosent av kjøpesummen.

Kjøper du nybolig, beregner man dokumentavgift kun av leilighetens andel av tomteverdi. Det vil si at en leilighet til 5 millioner vil koste ytterligere 125 000 kroner i bruktmarkedet, mens avgiften for en tilsvarende nybolig er cirka 10 000 kroner. Dette er sparte kroner du kanskje vil bruke på tilvalg, og til å få leiligheten akkurat slik du vil ha den?

Vurdere bolig i ro og mak

Det er mange fordeler med å kjøpe ny bolig, men vi tror uansett at det er fast pris de fleste verdsetter høyest. Noen av tilbyderne i nybolig-markedet har innført budrunder, men da skal du vite at Selvaag Bolig vil fortsatt selge bolig kun til fastpris.

Par ser på modell av boligprosjekt. Foto.

Du kan derfor vurdere beliggenhet, standard og planløsning i ro og mak, uten stressende budrunder.