Selvaag Bolig på Finnmarksløpet!

Selvaag Bolig på Finnmarksløpet!

Selvaag Bolig sponser hundekjøreren Ronny Frydenlund

Selvaag Bolig er stolt hovedsponsor for Ronny Frydenlunds hundespann.

Ronny er en av Norges aller beste hundekjørere, og deltar i det beintøffe 1000 km lange Finnmarksløpet for 9. gang. Ronny har en litt annen livshistorie enn de fleste av oss. Den begynte lovende, og som ung var han en av Norges beste motorsykkelkjørere med flere år på landslaget. Dessverre skadet han seg stygt, og som 19-åring var karrieren over. Det ble starten på ti vonde år for Ronny. Han var langt nede som misbruker, bodde på gaten i Oslo, og livet dreide seg kun om dop. I 2000 holdt han på å omkomme etter å ha kjørt i en fjellvegg i narkorus.

Ronnys Frydelunds hund (foto)

Dette ble vendepunktet, og på Tyrili Frankmotunet fikk han den hjelpen han trengte. Hundekjøring var en viktig del av behandlingen, og det var her Ronny fikk interesse for sporten. Et år senere var han rusfri og flyttet tilbake til Brumunddal hvor han vokste opp. Her fortsatte han å bygge på hundespannet sitt, og siden 2003 har Ronny vært aktiv hundekjører.

TV2 med programmet «Vårt Lille Land» har fortalt historien om Ronny. Klikk her for å se hele innslaget: http://www.tv2.no/v/799880/

Europas lengste hundeløp
Finnmarksløpet ble arrangert før første gang i 1981 og er Europas

Ronny Frydelund med hundespannet på treningstur (foto)

lengste hundeløp. Løpet har nå om lag 130 deltakere hvert år fordelt på tre klasser. Årets løp starter i Alta lørdag 11. mars, og det forventes at de første deltakeren kommer i mål fredag 17. mars.

NRK har sending fra løpet hver dag, i tillegg kan dere følge løpet her: http://www.finnmarkslopet.no

Vi ønsker Ronny lykke til i årets løp, og følger spent med i kampen over vidda

Tilbake