Her kommer 350 leiligheter DU kan være med og forme

Her kommer 350 leiligheter DU kan være med og forme

Heimdal Stasjonsby slik det vil se ut om noen år
  • Trondheim

Da Selvaag satte i gang prosjektet Heimdal Stasjonsby bestemte man seg for å la de som skal bo der, være med og bestemme utformingen helt fra starten av.  

Mellom bedriften Prima og det såkalte Adressa-bygget, rett øst for jernbanestasjonen på Heimdal, kommer et byggeprosjekt som kommer til å endre Heimdal sentrum for all fremtid: Heimdal Stasjonsby.

Her kommer 350 leiligheter med alt fra enkle ett-roms enheter for førstegangskjøpere for eksempel, til større tre eller fire-roms leiligheter for mer etablerte som ønsker et enklere liv. Med bokstavelig talt bare noen meter til drosje, buss, tog, butikker, frisører og andre fasiliteter i Heimdal sentrum, så blir dette som å bo midt i en by.

 Les mer om Heimdal Stasjonsby her.

Salgsstart skjer for alvor nå fra sommeren, men allerede er det mange som har meldt seg som interessenter. Og noe av det mest unike med Heimdal Stasjonsby er delaktigheten fra det potensielle kjøperne i forkant av byggingen:

Nikolas Kyris, salgssjef Selvaag Bolig

-Tilbakemeldinger fra våre interessenter har vært viktig for oss i utviklingen av prosjektet. Vi har i stor grad hensyntatt de innspill vi har fått når det gjelder boligmiks, størrelser og kvaliteter, sier Nikolas Kyris – salgssjef i Selvaag Bolig ASA.

En egen undersøkelse gikk tidligere i år ut til de som hadde meldt seg som mulige kjøpere av leilighet. Her var det en rekke spørsmål, som gir svar for Selvaag i arbeidet med endelig utarbeidelse av prosjektet. Noen av spørsmålene var:

  • Hvilken størrelse på leiligheten ønsker man?
  • Hvor viktig er ting som tilpasning av leiligheten, parkering innendørs, heis fra parkering, balkong med sollys?
  • Hvor viktig er nærhet til sentrum, tog, buss, lekeplass, park og lignende?

Flest vil ha tre-roms

Det har vært svært god oppslutning om undersøkelsen. Dermed ble de med på å utforme prosjektet helt fra starten. Det er en rekke svar i undersøkelsen som er spennende lesing, men noen av dem er viktigere enn andre. Når det gjelder størrelse på leilighetene, så svarer for eksempel den største enkeltgruppen at de er interessert i tre-roms mellom 65 og 80 kvadratmeter. Den nest største gruppen, ønsker enda større fire-roms leiligheter.

I spørsmålet om parkering, der er svarene veldig tydelige. Langt de fleste mener parkering innendørs er svært viktig. De holder fast på at heis fra parkering direkte til boligplan, er svært viktig. Her ønsker man ikke å måke frem bilen på morgenen, altså!

Kveldssol viktigere enn formiddagssol

Hva så med det som skjer utendørs? Vel, en del har svart at balkong med formiddagssol er svært viktig, men de fleste mener balkong med kveldssol er svært viktig. Slike ting er da nyttig å vite for de som skal sy sammen dette prosjektet for de ulike beboerne. Kort vei til tog og buss scorer også høyt. Over halvparten mener det er svært viktig. Beliggenheten rett ved Heimdal sentrum er med andre ord midt i blinken for disse.

Undersøkelsen avslører for øvrig at de fleste som vil bo i Heimdal Stasjonsby, kommer fra nærområdet, selv om det også er en del fra andre bydeler som ønsker å flytte hit. Det er med andre ord sannsynligvis mange som allerede trives på Heimdal, men som vil bytte boligform, som nå vil bosette seg i dette prosjektet. Og videre så er det tydeligere ønsker om grønne parker med benker og nærhet til et tydelig bysentrum, enn ønsker om lekeplasser, skoler og barnehager – selv om dette også fins i fullt monn i nærheten.

Positiv kjøpmann

Og det er ikke bare beboerne som gleder seg til Heimdal Statsjonsby kommer. Næringsdrivende i nærheten tror dette kan bety mye for Heimdal sentrum:

Tor Osvald Lund, lokal Rema-kjøpmann på Heimdal

-Et prosjekt som Heimdal stasjonsby kan bety en viktig og bra fornyelse av Heimdal sentrum. Dette er jo allerede en by i byen, men det er klart at dette vil trekke enda flere til området, sier Tor Osvald Lund, kjøpmann for Rema 1000 i Heimdal sentrum.

 Han ser selvsagt frem til å få flere Rema-kunder, men mener likevel at dette er et prosjekt som er viktig på flere områder enn bare inntekter for ham og andre næringsdrivende i området. Kjøpmannen med mange års erfaring som næringsdrivende på Heimdal, synes utviklingen av Heimdal har stått litt stille de siste årene. Nå synes han det ser lysere ut:

 -Vi ser jo hvor flott det har blitt med utbyggingen i Ila for eksempel. Å få prosjekter som Heimdal stasjonsby kan bety en lignende revitalisering av Heimdal sentrum. Vi som jobber her er jo opptatt av at Heimdal utvikler seg og oppgraderes. Men nå ser det ut som om det kan skje bra ting, blant annet med dette boligprosjektet. Og det er kjempebra at utbyggeren tenker på ulike leiligheter i ulike prisklasser, der man får påvirke byggeprosessen også. Alt dette kan påvirke trivselen ved å bo her på Heimdal. Så blir det opp til oss i handelsstanden å levere bra også, sier Lund videre.

Slik blir du oppdatert om det som skjer

Heimdal Stasjonsby er tenkt å bli utviklet over flere år, men salget er altså snart i gang. Meld din interesse nå og vi holder deg oppdatert med mer informasjon frem mot salgsstart. I begynnelsen av mai vil Selvaag invitere til et åpent informasjonsmøte om utviklingen av Heimdal Stasjonsby.

Tonje Borthen, EiendomsMegler1 Nybygg

Vil du vite mer? Ta kontakt med EiendomsMegler1 Nybygg ved Tonje Borthen på e-post her eller telefon 41 60 54 22.

 

 

 

 

 

Tilbake