Magasinet

Ingen oppussing!

Med nybolig slipper du både små og store oppussingsprosjekter. Du flytter bare rett inn!

Kjøper du et oppussingsobjekt, vet vi alle hva det innebærer – eller kanskje det er akkurat det man ikke gjør? Det er en stor jobb, som krever tid, energi og som ofte blir mye dyrere enn forventet.

Mann med lik skjorte som tapet. Foto

Noen elsker slike store prosjekter, som man kanskje aldri blir helt ferdig med, men de fleste av oss vil ofte “ha alt på plass” fra starten av. Så hvorfor ikke unngå oppussingsfella og kjøpe alt helt nytt? Nybolig er uansett mer forutsigbart.

Alt går til boliglån

Kanskje har du tatt opp lån til maksgrensa, men ser behovet for oppussing først etter du har flyttet inn og pengene er “brukt opp”? Da kan det absolutt lønne seg med nybolig.

Oppussingsmijlø, avrevet tapet. Foto

Det kan også være greit å huske på den nye boliglånsforskriften som trådte i kraft 1. januar i år, som sier at du ikke kan låne mer enn fem ganger årlig bruttoinntekt, det inkluderer også annen gjelde som f.eks forbruksgjeld og studiegjeld. Det er en utfordring om du da også får behov for å ta opp lån til oppussing.

Skape personlig preg

I en splitter ny leilighet er det ingen spikerhull å tette igjen og ingen flater som skal sparkles og slipes i flere omganger. Tenk så deilig!

Mann henger fornøyd opp bilde. Foto

Selvsagt vil du og skal du selv sette preg på boligen og gjøre det til et hjem, men det er jo den morsomme jobben. Kanskje tar du meg deg møbler fra forrige bolig og blander med nye innkjøp? Det er alltid deilig å starte litt på scratch, bo seg inn i boligen og skape en personlig stil.

5-års garanti på nybolig

Kjøper du ny bolig fra Selvaag følger også en 5-års garanti som en del av en standardkontrakt. Husk at når du drar på befaring før du flytter inn, for skulle det være noen feil eller mangler, er det utbygger som skal ordne opp i dette. Med andre ord skal boligen være klar som et egg dagen du flytter inn!

Med nybygg følger som regel en standard innredning på kjøkken og bad, men du som kjøper har mulighet til å gjøre tilvalg slik at boligen blir akkurat slik du vil ha den.