Salgssuksessen Lade Allé

Salgssuksessen Lade Allé

Lade Allé, svært populært boligprosjekt beliggende rolig til mellom Lade Allé og Lade Arena.

Lade Allé, nye boliger som ligger rolig til mellom Lade Allé og Lade Arena.

Boligprosjektet Lade Allé selges unna i rekordfart. Kombinasjonen sentral beliggenhet og rolige omgivelser er den største suksessfaktoren. 

Lade Allé er et prosjekt fra Selvaag Bolig, beliggende på tomta mellom Lade Allé og Lade Arena. Leilighetene er fra 46 til 100 kvadratmeter store, og er fordelt på syv bygg på fire eller fem etasjer. Av til sammen 221 leiligheter er så langt over 80 % solgt.

- Bedre enn forventet
Det første ferdigstilte bygget ble solgt unna i løpet av et par måneder, og neste bygg, som blir innflyttingsklart i mars, er også utsolgt.
– Salget har gått bedre enn forventet. Vi må si oss fornøyd med at bygg E er sluttsolgt før innflytting, sier eiendomsmegler i Eiendomsmegler1,
Mette Leinum.

Hun understreker at det fortsatt er mange gode leiligheter igjen i de resterende fem byggene, men råder interesserte kjøpere til ikke å nøle stort lenger.
– Venter man til alt er ferdigstilt, vil det ikke være leiligheter igjen, sier hun.
Alle byggene i prosjektet ligger nå ute for salg, og siste bygg skal etter planen ferdigstilles i første kvartal i 2017.

Suksessfaktoren Lade
Lade appellerer til kjøpere i alle aldre og fra alle kanter av byen. Leinum mener beliggenheten er den viktigste årsaken til salgssuksessen.
– Du har nærheten til Ladestien med badestrender og flotte muligheter til rekreasjon, samtidig som du har byen så nært. Du har alle mulighetene til shopping her, og så har du den tidlige våren på Lade, sier hun. 

Det er de små leilighetene, de såkalte Startboligene, det har vært størst trykk på, ifølge eiendomsmegleren.
– Her har det gått unna som bare det. Men det har òg vært god etterspørsel på de større familieleilighetene, og vi ser det er alt fra unge, enslige til godt voksne som kjøper. Det er en veldig god miks og positivt for et godt nabolag, sier hun.

Det beste av to verdener
For de ferske boligeierne Jonas Hanssen (27) og samboeren Anniken Tharaldsen var det aldri aktuelt å bo noe annet sted enn på Lade.

Visningsleilighet Lade, flere har flyttet inn

Samboerparet har kjøpt en 69 kvadratmeter stor treromsleilighet, som de flytter inn i mars. Her skal de bo med to barn på 8 og 1 ½ år.
– Her har vi alt vi trenger. Lade er blitt det nye sentrum, og vi bruker Lade både til jobb, skole og barnehage. Vi bor på Lade nå og har gått og ventet på at den rette leiligheten skulle dukke opp, forteller Hanssen. 

Han mener familien får det beste av to verdener ved å bo i Lade Allè.
– På den ene siden har vi lekeplasser og turmuligheter. Ser vi andre veien har vi byens travleste shoppinggate, Haakon VIIs gate, der jeg kan ta med kona på shopping. Vi liker begge deler, og her ligger vi midt i smørøyet, sier han.

Trygghet
Hanssen opplever det som trygt å kjøpe leilighet i nybyggprosjektet, mye på grunn av oppfølgingen de har fått fra både utbygger og eiendomsmegler.
– Både utbygger og eiendomsmegler er kjente, og det gjør at man føler seg trygg. Det er sånn når det gjelder nybygg at man vet aldri. Men her blir man fulgt opp ordentlig. Vi har hele tiden fått nøyaktig info om tid og så videre. For eldre folk som skal flytte hit fra eneboligene sine må det bare være helt herlig å bli geleidet hele veien inn, sier han.

Leinum opplyser at alle kjøpere får en førbefaring i forkant av innflytting, for å se at leiligheten er i orden og for å få mulighet til å rette opp i eventuelle feil og mangler.
– Vår erfaring er at man da får en mer vellykket overtakelse. Utbygger tilstreber at alle feil og mangler skal være rettet før innflytting, sier hun.
– Ser vi ei ripe i gulvet, sier vi fra. Og da står det og skinner når vi flytter inn. Det er gjort ordentlig og man føler seg trygg, legger Hanssen til.

Ikke mettet

Til tross for flere nybyggprosjekt i området og i byen for øvrig, mener Leinum at leilighetsmarkedet enda ikke er mettet.
– Hadde vi hatt flere små enheter tilgjengelig til under 2,5 millioner, så hadde de blitt solgt også. Alt under 2,5 millioner går unna tvert. Det virker som om det går en grense der, sier hun.

At det er Selvaag som bygger ut, mener hun blir ansett som et kvalitetsstempel.
– De har et godt rennomme, og er en utbygger som har holdt på i mange år, sier Leinum.

Selvaag Bolig i Trondheim
Selvaag Bolig ASA har i dag hovedsete i Oslo, og har hovedfokus på Stor-Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Under mottoet «Bolig for folk flest», tilbyr boligutvikleren leiligheter i tre ulike konsepter: Start, Hjem og Pluss. 

Lade Allè er det første boligprosjektet til Selvaag Bolig i Trondheim. Neste prosjekt ut i Trondheim er Heimdal Stasjonsby. Første salgstrinn her planlegges salgsklart i løpet av første halvår i 2016.

Se Lade Allé tar form

Bygger nytt
Selvaag Bolig bygger leiligheter i alle størrelser mellom Lade Allé og Lade Arena. Midt i blinken både for enslige og store og små familier. Alle leilighetene har store solrike balkonger eller romslige terrasser med egen hage.

På det flotte fellesarealet blir det benker, lekeplasser og ballbane. Her har Selvaag Bolig til og med planlagt et eget område for å spille det trønderske spillet Basse! Et spill som går ut på å forsvare sin rute/ring på bakken.

Tilbake