En grønn oase i trønderhovedstaden!

En grønn oase i trønderhovedstaden!

Flotte Ladestien

Herlige Ladestien rett i nabolaget

  • Trondheim

Lade ligger idyllisk til like utenfor Trondheim sentrum. – Det føles som å bo på landet, samtidig som vi har et bredt kulturtilbud, sier Hilde Moldestad.

Ekteparet Odd (68) og Hilde Moldestad (64) nyter livet på Lade, bare fire kilometer fra Trondheim sentrum. Her kombinerer de rekreasjon i naturskjønne omgivelser med det urbane liv. Hilde flyttet hit med familien som liten jente i 1958. Da hun og ektemannen fikk mulighet til å ta over barndomshjemmet hennes for snart 40 år siden, trengte de ikke betenkningstid.

Vi bodde i Oslo på den tiden, men synes det var fint å flytte til trygge omgivelser her på Lade da våre fem barn skulle vokse opp. Her har vi trivdes siden, sier ekteparet.

Ekteparet får ikke skrytt nok av området og aktivitetstilbudet. Her er det sen vinter, tidlig vår, og vi har flotte turområder i nærheten. Det føles som å bo på landet, samtidig som vi har et bredt kultur- og idrettstilbud, sier Hilde.

Gåavstand til badeliv
Odd kommer opprinnelig fra Nordfjordeid, men har alltid trivdes på Lade. – Hvis jeg skal skryte av nabolaget vårt, forteller jeg at jeg på sommeren kan gå ned i fjæra for å bade etter jobb, forteller 68-åringen. Langs kystlinjen ligger Ladestien. En populær tursti på åtte kilometer som binder sammen flere av Trondheims flotteste badestrender.

Populært område
Ringvebukta er et velkjent utfartssted for trøndere sultne på badeliv, men bukta er ikke bare attraktiv på sommeren. Den stemningsfulle kafeen Sponhuset ved Ladestien er et populært møtested året rundt – enten man kommer bilveien eller spaserende.

På Lade bor du i landlige omgivelser, samtidig som du kan nyte godt av de samme kulturtilbudene bylivet byr på. Du kan synge i kor, spille i korps eller delta i sport. Du trenger heller ikke dra langt for å handle eller gå til frisøren. I nærheten ligger det fire shoppingsentre, spesialforretninger, fotball- og sandvolleyballbaner. Kollektivtilbudet er godt, og du kan ta både buss og tog til sentrum. Med bil tar det bare noen få minutter til midtbyen.

Bygger nytt
Selvaag Bolig bygger leiligheter i alle størrelser mellom Lade Allé og Lade Arena. Midt i blinken både for enslige og store og små familier. Alle leilighetene har store solrike balkonger eller romslige terrasser med egen hage.

På det flotte fellesarealet blir det benker, lekeplasser og ballbane. Her har Selvaag Bolig til og med planlagt et eget område for å spille det trønderske spillet Basse! Et spill som går ut på å forsvare sin rute/ring på bakken.

Flytter fra rekkehuset
Randi og Walter Iversen (begge 70) har bodd i Fossegrinda i Trondheim i 35 år, men har nå bestemt seg for å flytte fra rekkehuset til en helt ny leilighet i Selvaag Bolig sitt prosjekt, Lade Allé.

– Vi synes leiligheten så prisgunstig ut i forhold til det vi fikk for salget av rekkehuset. Det er veldig fint i området rundt Lade Allé. Jeg var mye ved sjøen her som barn. Dessuten bor svigermoren min i nærheten, så det er også en årsak til at vi flyttet hit. Vi gleder oss, forteller Randi.

Som pensjonister ser de frem i mot å benytte seg av de flotte, grønne fellesarealene sammen med gode naboer.

Tilbake