Gå til prosjektsiden: Lørenporten

Magasinet Lørenporten

Løren - en egen by i hovedstaden

I gangavstand til Oslo sentrum gror det frem et urbant og kulturelt nabolag.

Løren var i mange år dominert av industri, kontorer og Løren millitærleir. I 1999 ble leiren solgt, og i tiden etter har Selvaag Bolig skapt boligområdet Lørenbyen. Nå er nabolaget i ferd med å bli et av Oslos mest spennende områder.  

Solveig Sveen fra Betonmast Selvaagbygg er arkitekt bak de nye prosjektene Løren Stasjon og Lørenporten. Hun forteller at urbaniseringen av Løren er viktig.

- Visjonen er å skape en trygg og attraktiv bydel. En by i byen, med en blanding av boliger, arbeidsplasser, og et rikt service-, kultur- og rekreasjonstilbud. Tanken bak området er «de fire T-er: trivsel, tilbud, tilgjengelighet og trygghet.»

Mellom boligene i Lørenbyen ligger Peer Gynt skulpturpark, et flott fellesområde hvor du kan gjøre en reise i kunstens verden. Et annet tilbud er Kanonhallen. En fredet bygning fra 2. verdenskrig som nå er gjort om til kulturhus.

Løren tilbyr det du trenger i ditt daglige liv. I området finner du matbutikker, shoppingmuligheter, restauranter, gode treningstilbud, idrettsanlegg og legesenter. 

Et hyggelig boligområde

Silje Hoftun fra Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune er prosjektleder for strategisk plan i Hovinbyen, området Løren er en del av.

- Løren er blitt et hyggelig boligområde. For å muliggjøre denne transformasjonen, har store endringer i infrastrukturen vært nødvendig. Ring 3 er lagt i tunnel og ny T-banestasjon har åpnet, forteller prosjektlederen.

- Lørenveien med Løren Torg er blitt et trivelig nærområde, og kommunen og utbyggerne i området arbeider med å skape gode parker, lekearealer og trygge forbindelser både på Løren og til naboområdene. Det er et mål at det skal bli et mangfold av gode steder å bo, arbeide og leve for mennesker med ulike livssituasjoner og preferanser, sier Hoftun.

En aktiv bydel

Oslo kommune gjør flere grep for å utvikle bomiljøet i området. Løren skole pusses opp og utvides, det etableres flotte tur- og sykkelveier i området, og det tilrettelegges for handel og kultur langs Lørenveien. På Løren skal det dessuten etableres en stor aktivitetspark med flerbrukshall for store og små.

Til informasjon benytter vi cookies til analyseformål, tilpasnig av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her Jeg godtar

;