Økern Portal – en moderne landsby i byen

Økern Portal – en moderne landsby i byen

Illustrasjon av Økern Porten

Tenk deg landsbygdas fellesskap og storbyens mangfold. Tenk deg egen kolonihage, tuftepark og et yrende folkeliv med kafeer og butikker. Alt dette - og 360 graders utsikt!

Lite er overlatt tilfeldighetene når gigantprosjektet Økern Portal – om alt går etter planen – står ferdig om knappe to år, altså i 2021.

– Her blir det fellesarealer for alle. Vi skal gjøre det attraktivt for folk som bor på Løren og nærliggende områder. Tufteparken med utendørs treningsapparater vil skape en helhet rundt bygget. Ja, og så får jo publikum tilgang til taket. Her blir det mulig for lørenbeboere og publikum generelt å leie sin egen lille kolonihage, sier eiendomssjef i Oslo Pensjonsforsikring, Richard Groven.

Les mer om de nye leilighetene som kommer på Lørenporten

Visjonen er å skape felleskap mellom næring og nærmiljø. Fleksible kontorlokaler, restaurant og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området er stikkord. Groven foreslår blant annet å avslutte søndagsturen med en kaffe på taket av bygningen.

Bygget, som danner en portal - en gjennomgang fra Løren til Økern - skal deles inn i fire seksjoner, og vil i høyde variere fra fire til åtte etasjer. Det vil være en hovedinngang, samt egne innganger til de ulike seksjonene.

Illustrasjon av Økern Portal

Gjennomgangen mellom Økern og Løren inkluderer bortimot 3000 kvadratmeter med handelsarealer. Her blir kafeer, butikker og spennende spisesteder som skaper byliv på gateplan. Det blir rett og slett en slags handelsgate, som gir deg følelsen av å rusle rundt i «gamlebyen». Intim atmosfære, med moderne arkitektur. I følge Groven blir det hele 10-13 spisesteder, i tillegg til andre servicetilbud man trenger i hverdagen. Lege, tannlege, skredder, sykkelverksted, apotek og frisør - for å nevne noe.

Eiendomssjefen sier dette om framdriften:

– Rivningsarbeidet av Lørenfaret 1 og 1B er vi ferdig med, og den første sprengningen er gjort. Vi er også godt i gang med arbeidet i Lørenfaret 3 – her starter vi rivningsarbeidet allerede i slutten av februar i år.

I bygget som i dag er Lørenfaret 3 kommer det et hotell på 12.500 kvadratmeter. Kontrakt med Norlandia Hotel Group (NHG) som skal drifte hotellet ble signert i november i 2018. Hotellet vil kunne skilte med 220 rom, konferansesentre - og ikke minst restaurant og skybar med 360 graders spektakulær utsikt over Tigerstaden.

Vil dere klare å ferdigstille prosjektet som planlagt - i 2021?

– Vanskelig å si en eksakt dato for byggestart, men vi ligger godt an i løypa. Og nå har vi også fått på plass to store leietakere. Telia og Get flytter inn med til sammen ca. 16-1700 medarbeidere i nye, flotte kontorlokaler. Det betyr at nesten halvparten av de 48.000 kvadratmeterne som er satt av til kontorer er utleid, sier Groven, og legger til at kontorbygget vil være ferdig som planlagt i 2021, mens hotellet skal stå ferdig i 2022.

Groven understreker at dette blir et fremtidsrettet bygg som tilpasses ulike behov. Han påpeker at vi lever i en stadig mer digitalisert verden, og da er det viktig å skape en fleksibel arbeidsplass.

Om alt går etter planen, tyder det meste på at Økern Portal blir et flott bygg hvor handel, restaurant og kontor går hånd i hånd. En møteplass for de som jobber her - og for de som bor her.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) er byggherre for prosjekt Økern Portal. I samarbeid med Vedal Utvikling og Dark Arkitekter har de ambisjoner om å skape en trivelig møteplass for alle. Her skal du kunne føle fellesskap som om du var på landsbygda – og samtidig kunne glede deg over storbyens mangfold.

Oslo Pensjonsforsikring har over mange år utviklet dette unike konseptet som har et totalareal på ca. 75.000 kvadratmeter. Av dette blir ca. 48.000 kvadratmeter kontorlokaler, mens 7000 kvadratmeter vil omfatte handel og andre tjenestetilbud.

Tilbake