Det er gull å bo på Løren!

Det er gull å bo på Løren!

Bilde av familien Pettersen

Familien Pettersen

  • Oslo

Tone (62) og Trond (58) Pettersen er ikke i tvil: - Leilighet på ett plan, og med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet – det er gull å bo på Løren!

Ekteparet Pettersen var forut for sin tid. I 2012 valgte de å flytte fra rekkehuset på Grefsen, til leilighet på Løren. De ville ha et sted å bo hvor de kunne slippe snømåking og gressklipping - og med tanke på at man ikke blir yngre med årene, kanskje noen færre trapper.

- Vi elsker byen vi bor i - og ettersom jeg er lokalkjent, så jeg fort at det kom til å bli fint på Løren. Jeg hadde stor tro på utviklingen her, og det er klart - etter hvert som man blir eldre, er det lurt å posisjonere seg når det gjelder bosted. Det handler om å gjøre hverdagen litt enklere, smiler Trond, som opprinnelig er fra Lambertseter.

Bilde av Tone og Trond Pettersen

Det gjestfrie og svært så trivelige ekteparet serverer kaffe og kaker i sitt nydelige hjem, når vi en tirsdag kveld har invitert oss selv for å høre hvordan de trives i nabolaget.

- Konseptet; alt på ett plan, og med garasje og heis rett opp til leiligheten, er virkelig helt topp for oss. Vi stortrives! Og så er det så deilig å bo sentralt, samtidig som vi er omringet av flotte turområder. Ikke er det lange biten til Grefsenkollen, heller – og bare det å rusle en tur i nærmiljøet med store, fine, grønne lunger gjør at det blir et godt bomiljø, sier Tone.

Les mer om nye leiligheter på Lørenporten

Hun synes det er viktig at det er store, grønne uteareal med organisk liv mellom blokkene. Tone forteller videre at hun synes området er fantastisk, fordi man også har den store Lørenparken hvor småbarnsfamilier kan la barna boltre seg. Mens andre igjen, kanskje bare ønsker å nyte en deilig vårdag på en benk.

- Her er det noe for alle. Vi trenger ikke engang å ta bilen når vi skal ut å handle. Det er veldig deilig med nærbutikker, og kort avstand til det man trenger i hverdagen. Vi gleder oss veldig til det dukker opp flere alternativer også, en fristende grønnsakhandel hadde vært supert! Selv er jeg spesielt godt fornøyd med det lokale treningsstudio STERK – ja, og så har vi en kjempebra sushibutikk! Vi kjenner flere som kommer fra andre bydeler, bare for å hente sushi fra Løren. Og skulle vi få lyst til å ta en tur til byen, er det blitt en enkel sak med den nye T-banestasjonen vår, smiler damen - som faktisk går til og fra jobben i Vika hver dag.

 Hva tenker dere om fremtiden, blir dere boende på Løren?

Ekteparet er samstemt:

-Ja, helt sikkert! Her har vi tenkt til å bli gamle. Bare vi får en kinarestaurant med take away nå, så er Løren det beste stedet å bo! Avslutter Trond, med et glimt i øyet.

Lørenbyen er åpenbart et sted hvor alle kan trives uavhengig av alder. Familien Pettersen er et godt eksempel på det. De har nemlig også sin datter boende bare et steinkast unna i Lørenveien.

Tilbake