Magasinet

Nybolig fra Selvaag Bolig til fastpris - alltid

Prisnivået på nye boliger og brukte boliger «skal» ikke være likt, og har heller ikke historisk vært det. I dagens brennhete boligmarked opplever vi likevel at prisnivået på brukte boliger er på samme nivå som prisene for nybolig.

Hvorfor «skal» prisene ikke være like i utgangspunktet?

 

Nye boliger har noen konkurransefortrinn det er naturlig å tro at markedet vil betale ekstra for:

Ved kjøp av ny bolig trenger en ikke budsjettere for uforutsette kostnader etter overtakelse. Boligen bygges etter siste tekniske standard definert av myndighetene, som i praksis betyr lave vedlikeholdskostnader.

Sunt inneklima er viktig for store og små

Lovverket sikrer også at boligen får et sunt inneklima kombinert med lave energikostnader.

Boligene kommer med 5 års nybolig-garanti som del av standard kontrakt, og de store utbyggerne har et mottaksapparat som tar imot spørsmål og henvendelser.

Den som har erfaring med kjøp av selveierbolig vet også at det påløper kostnader på kjøpesum utover annonsert pris. Størst av avgiftene som tilkommer er dokumentavgift, fastsatt til 2,5% av kjøpesum. Ved kjøp av nybolig beregner man dokumentavgift kun av leilighetenes andel av tomteverdi.

Penger spart på kjøp av nybolig?

En leilighet til 5 millioner vil dermed koste ytterligere kr. 125.000 i bruktmarkedet, mens tillegget for en tilsvarende nybolig er ca kr. 10.000.

Disse fordelene ved nyboligkjøp gjør at kjøpere historisk sett har verdsatt nye boliger høyere enn brukte. I dag ser vi en unntakstilstand, hvor prisene for boliger i Oslo og Akershus stiger med ett brennhett boligmarked.

Fastpris - alltid

 

Som et resultat har noen av tilbyderne i nyboligmarkedet innført budrunder. Selvaag Bolig vil fortsatt selge bolig kun til fastpris. Vi tilbyr dermed ytterligere en fordel for kjøpere av nye boliger: muligheten til å vurdere beliggenhet, standard og planløsning i ro og mak, uten stressende budrunder. 

Finn den  plantegningen som passer best for deg

ØNSKER DU HOLDES OPPDATERT?

Her kan du registrere deg med e-post eller telefon. Vi tar kontakt, og holder deg oppdatert om nye prosjekter som kommer for salg fremover.