Boligdrømmen i Nyhavn

Boligdrømmen i Nyhavn

Fantastisk beliggenhet

Synes beliggenheten er helt fantastisk

  • Intervju
  • Bergen

– Beliggenheten er helt fantastisk, sier Marita Rolfsen, som allerede har flyttet inn i sin nye leilighet i Nyhavn – og forelsket seg i området.

Marita er i midlertid ingen nykommer til Nyhavnsområdet. Da hun flyttet inn i sin nye leilighet i februar, hadde hun allerede bodd i området i fem år.

– Jeg bodde like i nærheten da jeg studerte på Handelshøyskolen, forteller hun. Marita som til daglig jobber i bedriften PWC i Skuteviksbodene, skal straks tilbake på skolebenken.

– Til neste år skal jeg ta en ettårig master på NHH, så da er det veldig greit at skolen bare er 4-5 minutters gange unna, smiler hun.

Bare ti minutter fra Bergen sentrum ligger Nyhavn Brygge, bygget av Selvaag Bolig. Dette er ett av Sandvikens nyeste boligprosjekt med grønne utearealer og sjøutsikt. 

Fordelaktig fastpris

Det er noe helt spesielt å være den første som flytter inn i en bolig. Mange boligkjøpere setter pris på å slippe å pusse opp eller modernisere leiligheten. Fast pris var en annen faktor som var viktig for Marita da hun bestemte seg for å kjøpe en helt ny leilighet.

– Det er jo en klar fordel å slippe budrunde og at man bare trenger å betale en liten del av verdien i dokumentavgift. Da jeg kjøpte denne leiligheten for to år siden var det veldig mange leiligheter som gikk over takst, så da var det spesielt gunstig rent økonomisk. Ordningen med tilvalg er også en stor fordel, siden du får være med på å bestemme hvordan leiligheten skal se ut.

Hele prosessen fra kjøp til hun sto med blanke, nye husnøkler i hånden var en positiv opplevelse, synes Marita.

– Selvaag Bolig holdt et allmøte hvor vi som hadde kjøpt fikk svar på det vi lurte på. Vi fikk også tildelt en kontaktperson som kunne svare på spørsmål fortløpende. Siden jeg bodde rett i nærheten, hadde jeg mulighet til å følge litt med på prosessen. Det var kjekt å kunne stikke nedom og se den nye leiligheten min bli bygget, avslutter hun.

Her kan du se en video om Nyhavn og hva beboerne mener om området.

Hva er det som er så fint med å bo i Nyhavn?

– Nyhavn er jo veldig sentralt plassert, samtidig som det er en idyllisk plass. Jeg er glad i å gå i fjellet, og det er kjekt å ha mulighet til komme seg dit uten å måtte ty til buss eller bil. Det tar omtrent ti minutter å gå til turstien i Stoltzekleiven eller til Munkebotnsvingene, anslår hun.

Fra gammelt til nytt

Maritas forrige leilighet lå i et eldre, seksjonert bergenshus like i nærheten.

– Selve leiligheten var nyoppusset, men det er alltid mye som må fikses i et gammelt hus. Vedlikeholdet ender opp med å ta mye tid. Jeg ønsket meg noe som var mer vedlikeholdsfritt, forteller hun.  

Hun visste godt hva hun ville ha da hun begynte å se seg om etter en ny leilighet.

– Jeg ønsket meg en hjørneleilighet som lå et stykke opp fra gateplanet, slik at jeg fikk best mulige solforhold. I tillegg ville jeg ha to soverom. Det fikk jeg her. Selv om leiligheten bare er på 55 kvadratmeter, har den en god planløsning. Det gjør at den likevel føles ganske romslig, mener hun.

Hva synes du selv er det beste med leiligheten din?

–Nyhavn er nær både jobben min, sentrum, fjellet og sjøen. Alt er nytt og veldig fint, og jeg liker den åpne løsningen mellom stue og kjøkken. Det er en veldig rolig gate, med lite trafikk, og det er et trygt og fint område.

Tilbake