Nye leiligheter i pakt med naturen

Nye leiligheter i pakt med naturen

Scroll for å lese mer

Tar naturen tilbake ved Håvardstunvatnet på Sandsli. Det er et område som lenge har vært skjult av kontorbygg som nå åpnes opp. Her skal det bygges boliger i pakt med naturen.

Sandsliåsen 57 ligger på en høyde med utsikt og tilkomst til fredelige Håvardstunsvatnet. På denne kollen over furuskogen bygger Selvaag Bolig leiligheter som skal spille på lag med naturlandskapet.

Naturtomt
- Da vi begynte på dette prosjektet så vi med en gang at kvaliteten handler om naturen. Det var veldig viktig for oss å ta naturopplevelsen med opp fra skogen og vannet og integrere den mellom bygningene, forteller arkitekt Helene Fitje fra Holon AS.

I dag er tomten preget av at den har vært planert og tilrettelagt for næringsbygg med stor parkeringsplass. Arkitektene vil derfor ta naturen tilbake til slik den var opprinnelig, ved å rekonstruere kollene som var i terrenget før. 

- Vi vil lage boligene slik at man får kontakt med naturen selv på gatenivå. Leilighetene får kontakt med Håvardstunvatnet og resten av naturen og har gode solforhold.

Solrikt med utsikt
Det blir bygget 199 små og store leiligheter fordelt på seks bygninger vestvendt og solrikt på denne høyden over vannet. Halvparten i urban stil plassert mot Sandsliveien, mens tre hus vil skråstilles ned mot vannet og nærmest strekke seg ut i naturen.

- Det er ikke ofte som arkitekt at man får jobbe med en så fin tomt som dette, sier Fitje.
- Det er ikke ofte som arkitekt at man får jobbe med en så fin tomt som dette, sier Fitje.  


Tomten ligger høyt hevet i terrenget med panoramautsikt ut over nærområdene. De øverste leilighetene, fra fjerde til sjuende etasje, vil ha utsikt helt mot fjelltoppen Ulriken og komponisthjemmet Siljustøl.

- Alt legges til rette for at det skal bli veldig fint å bo her, sier arkitekt Helene Fitje.

Mer om nye boliger på Sandsli 360 her >>

Tilbake

Kontakt:

Meld din interesse her

Legg igjen ditt navn og kontaktdata her så holder vi deg oppdatert om Sandsli 360.