Bybanenære leiligheter med sol og utsikt

Bybanenære leiligheter med sol og utsikt

Scroll for å lese mer

Tar naturen tilbake ved Håvardstunvatnet på Sandsli. Det er et område som lenge har vært skjult av kontorbygg som nå åpnes opp. Her skal det bygges boliger i pakt med naturen - tett på Bybanen.

Sandsliåsen 57 ligger på en høyde med utsikt og tilkomst til fredelige Håvardstunsvatnet. På denne kollen over furuskogen bygger Selvaag Bolig leiligheter som skal spille på lag med naturlandskapet.

Naturtomt
- Da vi begynte på dette prosjektet så vi med en gang at kvaliteten handler om naturen. Det var veldig viktig for oss å ta naturopplevelsen med opp fra skogen og vannet og integrere den mellom bygningene, forteller arkitekt Helene Fitje fra OG arkitekter.

I dag er tomten preget av at den har vært planert og tilrettelagt for næringsbygg med stor parkeringsplass. Arkitektene vil derfor ta naturen tilbake til slik den var opprinnelig, ved å rekonstruere kollene som var i terrenget før. 

- Vi vil lage boligene slik at man får kontakt med naturen selv på gatenivå. Leilighetene får kontakt med Håvardstunvatnet og resten av naturen og har gode solforhold.

Urbant og utsikt
Det blir bygget 210 små og store leiligheter fordelt på seks bygninger på denne høyden over vannet. Halvparten i urban stil plassert mot Sandsliveien, mens tre hus vil skråstilles ned mot vannet og nærmest strekke seg ut i naturen.

- Det er ikke ofte som arkitekt at man får jobbe med en så fin tomt som dette, sier Fitje.
- Det er ikke ofte som arkitekt at man får jobbe med en så fin tomt som dette, sier Fitje.  


Tomten ligger høyt hevet i terrenget med panoramautsikt ut over nærområdene. De øverste leilighetene, fra fjerde til sjuende etasje, vil ha utsikt helt mot fjelltoppen Ulriken og komponisthjemmet Siljustøl.

Kvalitetsmaterialer
Leilighetsbyggene som ligger nærmest vegen vil få litt mer urbane fasadematerialer som tegl og platekledning. Byggene som strekker seg ned mot vannet får en mer naturlig trefasade som spiller på lag med naturen rundt. Den fremste delen av disse bygningene krager ut ni meter og svever nærmest over skogen ut mot vannet. Dette er mulig takket være en solid bygningskonstruksjon.

- Vi har jobbet mye med å få dette til og ønsker at man skal få følelsen av å bo mellom trestammene, forteller Fitje.

Uteområder og sti til Bybanen 
I landskapet rundt bygningene lages ulike hage og uteplasser med utsikt, skjermet fra vegen, men åpent mot skogen. En ny gangsti mot Bybanen vil slynge seg ned mot og rundt vannet og bort til Sandslivegen.  

- Alt legges til rette for at det skal bli veldig fint å bo her, sier arkitekt Helene Fitje.

Mer om nye boliger på Sandsli 360 her >>

Tilbake