Snølia utformes i samspill med naturen

Snølia utformes i samspill med naturen

Snølia blir liggende tett på den omkringliggende naturen. Det gir inspirasjon til å bruke naturlige materialer og farger som spiller på lag med omgivelsene.

Nærmeste nabo mot nordvest blir Vinterparken og SNØ – en av verdens største innendørs vinterportsarenaer. Mot østsiden blir bygningsmassen liggende tett på det nærmeste skogsområdet og inngangen til marka. Arkitektens valg av utforming og materialbruk vil gjenspeile byggets spesielle plassering.

– Fasaden på Snølia vil stå i kontrast til de omkringliggende bygningene. Spesielt til Vinterparken og SNØ, som i all hovedsak vil få blanke og lyse overflater. Tanken er at Snølias utforming og utseende – sammen med uttrykket på bygningene i Vinterparken – skal gi assosiasjoner til et isdekt vinterlandskap, sier Hanne Kristiansen, arkitekt i BetonmastHæhre Boligbygg.

Den unge arkitekten synes hun har fått en spennende utfordring, når hun skal gi Snølia et selvstendig uttrykk som samtidig står i stil med omgivelsene.

Kombinasjon av naturlige materialer

– For at Snølia skal oppleves som en beskyttende vegg mot SNØ – som er ment å etterlikne en isbre – er det valgt en fasade i en kombinasjon av mørk og lys teglstein. I fasaden vil det også komme seksjoner med brune trepaneler, for å skape ytterligere kontrast og liv byggets yttervegg, forteller arkitekten.

Mot vest vil balkongene utformes i stål og glass. Disse vil ha ulike geometriske variasjoner langs fasaden, slik at de skal likne flak av is og snø som ligger «langs moreneryggen» mellom isbreen og grunnfjellet.

Lars Lund Mathisen er prosjektsjef i Selvaag Bolig, og er involvert i utviklingen og byggingen av det seneste tilskuddet til Lørenskog Stasjonsby. Han mener at materialer og farger har mye å si for opplevelsen av hjemmet.

– Innvendig vil materialvalg og fargebruk være i gjenkjennelig stil for Selvaag-leiligheter. På gulvene blir det lagt tregulv i hvitpigmentert eik, og alle øvrige overflater vil komme i lyse og nøytrale farger. Beboerne vil også bli gitt mulighet til å sette sitt preg på leiligheten gjennom en tilvalgsmeny, kan den engasjerte prosjektsjefen fortelle.

Tilbake