Optimal beliggenhet på grensa mellom by og mark

  • Lørenskog

Landlig og tilbaketrukket, men likevel sentralt beliggende mellom Oslo og Lillestrøm, ligger Lørenskog Stasjonsby. Snølia, som er en del den nye «bydelen» , er et relativt stort og unikt nybyggprosjekt.

203 leiligheter blir nærmeste nabo til Vinterparken og SNØ – en av verdens største innendørs skihaller. Her er spennvidden stor – med alt fra toroms leiligheter på 36 kvadratmeter, til fireroms på godt over hundre kvadratmeter. I tillegg følger det med unike fasiliteter man ofte ellers ikke får på kjøpet med slike leiligheter.

– Snølia blir liggende i et litt utfordrende terreng. Derfor har vi jobbet mye med tilpasning av prosjektet, slik at bygningsmassen følger de naturlige kurvene i terrenget. Som en følge av dette, har vi valgt å legge mye av utearealet på store, felles takterrasser. Her vil det bli inndelt i ulike soner, med ulike aktivitetsmuligheter for alle aldersgrupper. Fra alle takterrassene vil utsikten over de omkringliggende områdene rundt Stasjonsbyen og Vinterparken være veldig god, sier en ivrig prosjektsjef.

Lars Lund Mathisen er prosjektsjef i Selvaag Bolig, og har vært involvert i planleggingen og utbyggingen av Lørenskog Stasjonsby. Hans siste bidrag til nabolaget er Snølia.

– Under bakkeplan vil det bli underjordisk garasjeanlegg, med mulighet for lading av el-biler. På grunn av nærheten til SNØ og marka, skal vi også lage en egen smørebod og sykkelverksted, for alle som ønsker å dyrke et aktivt liv, forteller den engasjerte prosjektsjefen videre.

Strategisk plassert ved inngangsporten til Romerike

Lørenskog Stasjonsby og Snølia er attraktivt av flere grunner. På grunn av den sentrale beliggenheten, med umiddelbar nærhet til Lørenskog stasjon, er Oslo S kun en kort togtur unna. Det er også kort vei til Lillestrøm og kun 30 minutter  med bil til Gardermoen for de som reiser mye.

– Jeg mener at Lørenskog Stasjonsby har en optimalt beliggenhet for de som jobber i Oslo og Lillestrøm, både med den offentlige infrastrukturen og at det også er kort vei å kjøre. Herfra er det også veldig kort til marka, med skiløyper og turløyper for alle som liker et aktivt friluftsliv, oppsummerer Lund Mathisen, før han legger til:

– I umiddelbar nærhet til Lørenskog Stasjonsby har kommunen bygget en ny barneskole og kommunal barnehage. I tillegg har vi etablert dagligvarebutikk og andre næringslokaler i stasjonsbyen. Når SNØ står ferdig, kommer det også mer næring og uteliv som en del av Vinterparken.

Personlig engasjement for prosjektet

– Det at Lørenskog Stasjonsby har blitt bygget så fort som det har blitt gjort, er fordi vi har hatt et veldig godt salg. Tegnene jeg får gjennom interessen vi opplever for den langsiktige satsningen på området, viser at vi har lyktes med å skape et attraktivt bomiljø i stasjonsbyen. Det er veldig hyggelig å legge merke til, sier Mathisen, som har vært delaktig i utformingen av hele området, før han runder av:

– Å være med fra A til Å i et så stort prosjekt, synes jeg som ansvarlig prosjektsjef er veldig tilfredsstillende. Jeg har en veldig sterkt eierskapsfølelse til prosjektene jeg jobber med. Jeg gleder meg til å overlevere Snølia til de som skal skape sine nye liv her!

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Snølia