Kombinerer urbane kvaliteter med natur og liv

Kombinerer urbane kvaliteter med natur og liv

Scroll for å lese mer

Uteområdene på Silkeføret vil preges av beliggenheten, med en harmonisk kombinasjon av bymiljø og natur. Ifølge landskapsarkitekt Anne Norveel Semb vil uteområdene by på noe for enhver smak.

Silkeføret blir liggende på et naturlig platå mellom den eksisterende bebyggelsen nederst i Lørenskog Stasjonsby og Haneborgåsen mot nord. Noe av det første du vil legge merke til er den nærmest sømløse overgangen mellom bebyggelse og skog. For det er nettopp plasseringen som har inspirert landskapsarkitekten i TAG Arkitekter.

– Ved å kombinere skog og natur med et mer urbant uttrykk på uteområdene, forsterker vi opplevelsen av leve helt i skogkanten, forteller Anne om den overordnede planen for områdene mellom og rundt byggene i Silkeføret.

Kontrast og harmoni

De ulike materialene og elementene i uteområdene vil reflektere hverandre, og viske ut skillet mellom det urbane og det naturlige. Anne forklarer at det vil oppleves som en flytende overgang.

– Det blir spennende kontraster i begge hovedsonene av uteområdet. Mot vest vil torget ha et tydelig urbant og moderne uttrykk. Her kommer innslag av den nærliggende naturen i form av klynger av stedegne trær og planter, benker i trevirke og et vannspeil i myke, organiske former. Når man beveger seg fra den nedre delen av stasjonsbyen, og opp langs veien, vil det kunne oppleves som at man møter en urban lysning i skogen.

– Det åpne gårdsrommet mot øst vil ha et mer naturpreget uttrykk, akkompagnert av elementer man kjenner igjen fra bymiljøer. Dette brytes opp med spisse linjer og harde materialer i gang- og sykkelveiene som binder sonene sammen, beskriver hun videre.

Åpent og tilgjengelig

Både torget og gårdsrommet skal være tilgjengelig for alle i Lørenskog Stasjonsby. Langs en opparbeidet turvei i skogkanten, kan barn i hele området ha bilfri adgang til den store ballbanen som blir liggende like utenfor Silkeføret. Derfra er det kort vei videre til den felles lekeplassen i gårdsrommet.

I gårdsrommet vil det også finnes plantekasser og veksthus for de som vil tilfredsstille ønsket om å odle frem egne planter. Og like i nærheten kommer det en stor, felles sittegruppe der man kan møte gode naboer, eller ha selskap med venner og familie utover lune sommerkvelder.

Landskapsarkitekt Anne mener vi omringes nok av betong, asfalt og grå uterom.

– Jeg tror det er natur og liv vi egentlig vil ha rundt oss. Gårdsrommet vil by på en helt annen stemning enn torget. Det er nettopp det som er en av de beste kvalitetene med uteområdene i Silkeføret – her får man i både pose og sekk, smiler hun tilfreds.

Tilbake

Meld interesse for Silkeføret

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Silkeføret