Skifabrikken - Arkitektens tanker Skifabrikken

Skifabrikken - Arkitektens tanker Skifabrikken

Scroll for å lese mer

Arkitekt Erik Andreassen i HBA Arkitekter har hatt ansvaret for å gi form til Skifabrikken. Med lang fartstid i bransjen vet han hva som må til for å skape gode bomiljø for fremtiden.

– Jeg foretrekker enkelhet og bruk av få byggematerialer. Det gjør at byggene blir bedre – både estetisk og funksjonelt, forteller arkitekten engasjert om jobben sin.

Erik liker å tegne og å løse problemer, med en dragning mot tidløse og ukompliserte uttrykk. Han mener boligbygg godt kan være litt anonyme på utsiden, så lenge leilighetene i seg selv er godt planlagt og gir rom for individualitet. Det er mer enn nok plass til at andre bygg – som for eksempel offentlig bygg – kan stå frem med mer krevende arkitektur.

Smarte og funksjonelle løsninger

– Skifabrikken er et veldig godt prosjekt, der jeg har hatt ganske mye frihet som arkitekt. På grunn av hvordan tomten er utformet, har vi valgt å lage vinkelbygg. Det gir mange leiligheter med tiltalende løsninger, der de fleste vil få godt naturlig lys, bra utsyn og lite innsyn fra naboene. Det mener jeg er en av de fremste fordelene med denne arkitekturen, forklarer Erik om hva som kan forventes som beboer i Skifabrikken.

På grunn av at byggene blir vinklet, vil det være en variasjon av leilighetstyper i Skifabrikken. Felles for alle er at planløsningen er gjennomtenkt, slik at de skal være funksjonelle og innbydende.

– Kjøkken og stue vil være soner i samme rom, men planløsningen gir en bedre oppdeling mellom sonene. For endeleilighetene vil et vindu på kjøkkenet bidra til ekstra mye lys. På baderommene kan vaskemaskin og tørketrommel plasseres i en nisje bak en egen dør. Dermed blir hvitevarene mer skjult som en integrert del av badet. Det blir gjennomgående gode løsninger for alle her, kan arkitekten fortelle.

Godt med lys og utsyn

Alle byggene blir plassert slik at de får umiddelbar tilgang til det store, parklignende uteområdet som blir liggende mellom byggene og Søndre Tverrvei. Arkitekten og landskapsarkitekten har jobbet tett sammen for at det skal bli en god overgang mellom uteområder og boliger.

– Jeg har tro på at det grønne området med lekeplasser, parsellhager, bocciabane og møblerte plasser vil bidra til at naboer samles. Jeg kjenner det igjen fra min egen oppvekst, der nettopp felles uteområder like utenfor stueveggen var et veldig positivt innslag, sier arkitekten smilende.

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Skifabrikken