En frodig tilværelse i Ballerud Hageby

En frodig tilværelse i Ballerud Hageby

Scroll for å lese mer

Ballerud Hageby vil leve opp til navnet sitt. Her blir det gode uterom og møteplasser for små og store. Blant lekeplasser og frukttrær tilrettelegges det for dyrking på egne parseller. Boligene har i tillegg rause private uteområder og hager.

– Å skape en hageby ble nærmest et naturlig valg når man tenker på historien til Ballerud og denne tomten, forteller prosjektsjef Geir Liengen.

Hagebykonseptet rommer hager og frukttrær, og arkitekturen er inspirert av andre hagebyer. For å gjøre uteområdene ekstra trivelige er det parkering under bakken.

Geir Liengen.jpg

Foto: Prosjektsjef for Ballerud Hageby, Geir Håvard Liengen.

Utearealet blir en del av boligen

I Ballerud Hageby blir det 160 boliger. I første salgstrinn vil det komme 28 leiligheter fordelt på tre bygg og 24 rekkehus.

– Vi har jobbet mye med å knytte utearealet til boligene, sier prosjektsjefen. Leilighetene på bakkeplan vil få egne kjøkkeninnganger i tilknytning til private uteområder. Disse leilighetene vil oppleves nærmest som eneboliger. Leilighetene i andre og tredje etasje får balkonger på minst 15 kvm. Alle rekkehusene har egne hageflekker, i tillegg til takterrasser på rekkehusene som går over tre plan.

2067-05-SEL-e-11_Creek_B5_R01_1920.jpg

Variert nabolag

Her blir det boliger for mennesker i alle faser av livet. Det blir leiligheter med to, tre og fire rom, fra 40 og opp til 115 kvm. Rekkehusene på to plan blir mellom 105 og 130 kvm store og de på tre plan blir på 139 og 146 kvm. Variasjonen i utvalget av boliger vil bidra til et variert miljø og godt naboskap. Det er en gruppe som peker seg ut når det kommer til interesse for rekkehusene, ifølge Geir Liengen.

– Det kommer skole, barnehage og flerbrukshall på nabotomten. Dette og nærheten til Ramstad skole, gjør at mange barnefamilier på jakt etter et godt oppvekstmiljø er interesserte i Ballerud Hageby. Samtidig oppfyller boligene alle tilgjengelighetskrav, så her kan man bo så lenge man vil, uavhengig av førlighet.

2067-05-SEL-e-05_Central_Path_R04.jpg

2067-05-SEL-e-04_Sunset_R01.jpg

Planlagt innflytting i 2025

Planlagt innflytting i de første boligene i Ballerud Hageby er 3. kvartal 2025.

– De som er tidlig ute med å velge en bolig her, har gode muligheter til å skreddersy sitt nye hjem, avslutter Liengen.

Les mer om Ballerud Hageby her.

Tilbake

Meld din interesse for Ballerud Hageby

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Ballerud Hageby