FMV-Vest: Fra skipsverft til levende byområde

FMV-Vest: Fra skipsverft til levende byområde

Scroll for å lese mer

Forbehold om illustrasjoner med mer - Les mer

Det tas forbehold om feil i prospekt, nettside, annonser og illustrasjoner.

Alle illustrasjoner er utarbeidet basert på tegninger av fremtidige bygg. Illustrerte fasader vil kunne avvike fra ferdige bygg. Elementer og materialer i illustrasjonene kan avvike fra standardleveranse. Øvrige bygg, beplantning, vegetasjon og fellesarealer er ikke endelig prosjektert.

Naboeiendommer vises i enkelte illustrasjoner. Dette er for å vise prosjektets beliggenhet i forhold til eksisterende bygninger. Avvik kan forekomme.

Innvendig interiør som vises i illustrasjonene og på plantegningene er ikke en del av standardleveransen.

Se prospekt for øvrige forbehold.

Det er kun kjøpekontrakt med vedlegg som er bindende til kjøpet.

Tradisjon, historie og byutvikling. Det området vi i dag kjenner som Verkstedsområdet- eller FMV-området, bærer med seg en rik historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet, da sjømenn bygde skip og reparerte maskiner på Kråkerøysiden.

Klokkene har tatt pause - tiden tikker videre.

Innenfor de låste dørene til den gulmalte bygningen, farget i varme oker-toner, er siste timekort for lengst blitt stempla. Bygg 22 – bedre kjent som Sveisehall 1 – ruver med sin fysiske tilstedeværelse og historiske betydning, en påminnelse om en æra med helt andre leve- og arbeidsvilkår.

 

I et arbeidsmiljø preget av røyk, giftige avgasser, hvitglødende metall og øredøvende støy, er det trygt å anta at det kunne gå en kule varmt. Faktisk var det så varmt her inne at man kunne jobbet i bar overkropp, til tross for vinter og kuldegrader ute!

Man kan lure på hva en HMS-ansvarlig ville sagt om slike forhold i dagens arbeidsliv.

FMV-Vest: Et gnistrende nytt konsept!

En arbeider som jobber med et sveiseapperat

Fra blendende skjær av sveiseflammer og spøkelsesaktig klang fra vibrerende metall, til glødende lamper i filmprojektorer- og altoppslukende lyd av underholdning.

Både Jotne og Selvaag Bolig har en visjon om å gjøre den gamle sveisehallen til det beste underholdningssenteret i hele Fredrikstad!

Vi leker med tanker om kinosaler, konsertlokaler, museum, kunstgalleri og vi utforsker til og med muligheten for en klatrevegg for de litt mer eventyrlystne. Vi har enda ikke landa planen helt, og jobber møysommelig med å kartlegge hva Fredrikstad trenger og ønsker seg.

En collage av to bilder. Silhuetten av en jente og en gutt som ser hverandre i øynene foran ett lerret med en svart-hvitt film, og silhuetten av en mann som holder et filmkamera.

Vi forplikter oss i alle fall til at det skal være lett å finne på noe gøy på FMV!

Vi ønsker å bevare områdets sjel, og samtidig gi deg en unik opplevelsesverdi, alt etter hvordan du ser det – eller hva du ser på.

Et spektakulært løft for området!

Før ble det heist tunge laster med de gamle kranene på FMV-Vest. Nå er de pensjonerte, men de er fortsatt stolte symboler på området. Med en dynamisk lysinstallasjon som endrer farge etter sesong eller ved spesielle anledninger, har de fått en de en ny og glitrende rolle.

De gamle kranene på verkstedsområdet opplyst av lilla lys

På nyttårsaften er det spesielt spektakulært. Da utfolder det seg et fyrverkeri av en lysoppvisning, som både er bærekraftig -og helt uten røyk. Kranene har gått fra å løfte gjenstander fra bakken, til å løfte hele området opp!

Tankevekkende refleksjoner

Planlegging av kunstnerisk utforming er kritisk. De mange aspektene som gjør et utviklingsområde attraktivt, omfatter virksomhetenes synergi og et godt lokalmiljø, samt nærhet og sikkerhet.

Arkitekturens kvalitet, estetikk, belysning, parker, og urban design spiller også viktige roller.

Innsiden av sveisehallen

En sentral del av det visuelle landskapet er kunsten. Vi ser på kunstprosjekter som potensielle attraksjoner som kan trekke publikum til området, men kunsten har også sin egenverdi til å vekke følelser, skape undring og engasjere i øyeblikket, samt å gi anledning til refleksjon og ettertanke.

En bro mellom tider

Når vi i Selvaag Bolig prater om å bygge FMV-Vest i Fredrikstad, så snakker vi om mer enn reisverk, maskineri og stillaser.

Vi preker om et fjellstøtt fundament, og om å bygge gode opplevelser, både i hjemmene og i områdene du vil ferdes.

Sammen med Jotne har vi en visjon om å gjøre Dokka-området til Fredrikstads beste lokalområde.

Vi inviterer deg til å trekke nytt liv inn i det gamle urverket, og ta med oss det beste fra fortiden, til fremtidens FMV-Vest.

Meld din interesse, så vil vi dele mer om tiden som kommer.

Ja, jeg er interessert

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om FMV Vest