Boliger skreddersydd for behagelige liv

I utformingen av Rådhushagen har prosjektsjefene Espen Friis Jørgensen og Emma Evensen Lie Olsen hatt ett klart mål for øyet: Å skape gode hjem for menneskene som skal bo der. Enkel logistikk, smarte løsninger og fine uteplasser er sentrale stikkord for det nye boligprosjektet i Ski.

Drømmeboligen kommer i alle slags former og fasonger. I Rådhushagen venter 179 leiligheter av god kvalitet, skreddersydd for ulike ønsker og behov.

Skapt for en friksjonsfri hverdag

– Uansett alder og bosituasjon skal livet i Rådhushagen være preget av en enkel tilværelse med umiddelbar nærhet til alt Ski sentrum har å by på, sier Emma Evensen Lie Olsen.

Hun er assisterende prosjektsjef og har, sammen med prosjektsjef Espen Friis Jørgensen, hatt det overordnede ansvaret for utformingen av Rådhushagen. Personlig mener Emma at noen av de aller beste kvalitetene ved prosjektet er måten de har lagt til rette for å leve gode liv.

– Leilighetene har gjennomtenkte planløsninger, skikkelige materialer og kjøkken og bad av god kvalitet. Alle leilighetene har ideelle lysforhold og et privat uterom i form av balkong, tak- eller markterrasse. Mange får også en fantastisk utsikt over Ski, sier hun.

Espen trekker frem de mange fellesfasilitetene som venter i Rådhushagen. Her er det lagt til rette for god glid i hverdagen med alt fra smørebod, sykkelverksted og hobbyrom til et eget «Pick-up-Point» for varer og pakker.

– Vi har også spart noen arealer ­– de skal de kommende beboerne få være med på å utforme, supplerer Emma.

Et lekkert tilskudd til byen

Ifølge Emma og Espen har målet med Rådhushagen vært å skape et boligprosjekt som utmerker seg i Ski.

– Vi har jobbet mye med å få til varierte fasader, gjennom spennende fargebruk og en miks av bestandige materialer, som tegl, metall og treverk. Balkongene bidrar også til et lekent uttrykk. Mens noen av rekkverkene er av spiler, er andre laget av glass eller plater, forteller Espen.

– Selv om Rådhushagen blir noe helt nytt, har det vært viktig for oss at prosjektet skal kle de nærliggende omgivelsene, og det synes jeg vi har fått til, sier Emma.

Midt i byen, tett på det grønne

Prosjektsjefene har jobbet målrettet med å utforme gode utearealer, i tett samarbeid med arkitektene og landskapsarkitekten.

– Vi vil skape lune oaser der beboerne kan trekke seg tilbake og oppleve den store felles hagen, et kjempeflott areal der både store og små kan hygge seg og treffe naboen, forteller Emma.

Gårdsrommet ligger vestvendt til og er utformet med ulike soner som byr på lek og aktivitet eller bare til å sitte ned med en god bok. Syd for prosjektet bygges det et koselig gatetun, som blir et fint utgangspunkt for å nå sentrum og de mange tilbudene i nærheten.

– Gatetunet går gjennom den nye videregående skolen og passerer på sydsiden av Rådhushagen, og binder hele området sammen, sier Espen.

Mulighetene er mange i prosjektet, i tillegg til den felles hagen får hver leilighet sin private balkong eller terrasse. Beboerne kan også benytte seg av to store, grønne felles takterrasser.

– Takterrassene er høydepunktet i prosjektet, herfra har du et flott utsyn, og sol fra morgen til kveld, avslutter Espen.

Tilbake