De er landets mest fornøyde boligkjøpere

De er landets mest fornøyde boligkjøpere

Visning

Scroll for å lese mer

Forbehold om illustrasjoner med mer - Les mer

Det tas forbehold om feil i prospekt, nettside, annonser og illustrasjoner.

Alle illustrasjoner er utarbeidet basert på tegninger av fremtidige bygg. Illustrerte fasader vil kunne avvike fra ferdige bygg. Elementer og materialer i illustrasjonene kan avvike fra standardleveranse. Øvrige bygg, beplantning, vegetasjon og fellesarealer er ikke endelig prosjektert.

Naboeiendommer vises i enkelte illustrasjoner. Dette er for å vise prosjektets beliggenhet i forhold til eksisterende bygninger. Avvik kan forekomme.

Innvendig interiør som vises i illustrasjonene og på plantegningene er ikke en del av standardleveransen.

Se prospekt for øvrige forbehold.

Det er kun kjøpekontrakt med vedlegg som er bindende til kjøpet.

Da Morten ba kona Liv Bodil velge mellom hus eller hytte, skjønte hun hvor det bar. – Jeg har ikke angret ett sekund, sier hun i dag.

I fjor flyttet Liv Bodil og ektemannen Morten inn i Selvaag Boligs «Skifabrikken», et nytt nabolag som tar form på jordene der Hagen Johansen skifabrikk en gang lå. Her bor landets mest fornøyde boligkjøpere – ifølge en landsdekkende undersøkelse gjennomført av markedsanalyseselskapet Prognosesenteret.

Mest fornøyd i landet

Når Prognosesenteret måler kundetilfredshet (KTI) skjer det i to omganger, fra kundeopplevelsen ved kjøp av bolig, til man har overtatt og bodd i boligen en tid.

Kjøperne fra Skifabrikken hus C ga boligene sine en gjennomsnittlig poengsum på 92 av 100. Gjennomsnittet for alle nyboligprosjekter i Norge på 74 av 100.

Les mer om boligene på Skifabrikken her

Blant de fornøyde boligeierne er Liv Bodil og Morten Vinje. Kanskje ikke så rart, med egen smørebod for ski og vaskehall for bil i garasjen?

– Vi har fått verdens beste service av salgskoordinatoren vår. Spør vi om noe, får vi hjelp med en gang, sier Morten.

Blant fellestjenester i Skifabrikken er smørebod til ski og vaskehall til bil. Begge deler er plassert i garasjeanlegget – der beboerne også har egne boder og heis opp til leilighetene. (Foto: Bård Gudim)

Lot flytteplaner modne

I nesten 13 år bodde Liv Bodil og Morten Vinje i Son, med fjorden midt i fjeset og utsikt til både Filtvedt og Moss. Men også med gode utsikter til hagearbeid om sommeren og snømåking om vinteren.

Ekteparet Liv Bodil og Morten flyttet til leilighet i fjor høst. – Flere ganger har vi sett på hverandre og sagt: «Så deilig vi har det her», sier hun. (Foto: Bård Gudim)

Da jeg nærmet meg 65 år, mistet jeg lysten på å være «vaktmester» resten av livet, sier Morten. En hytte på fjellet og et sommerhus på Sørlandet krevde også sitt. 

Enten selger vi en hytte, eller så selger vi huset, sa Morten til Liv Bodil. Som innrømmer at hun trengte et par år før hun var fortrolig med tanken.

 

Falt for fire kvadratmeter

Liv Bodil og Morten var opptatt av flere ting da de skulle bytte fra hus til leilighet.

– Den måtte være stor nok til å fungere og liten nok til å holde i god stand, sier Liv Bodil.

Til sammen har ekteparet seks barn og 11 barnebarn. Når alle kommer, skal det være plass til dem.

– Og så ønsket vi oss en balkong med kveldsol, sier Morten.

Det var likevel fire kvadratmeter med en skaprekke på hver side som gjorde utslaget, et walk in-closet mellom hovedsoverommet og badet.

– Her har vi vår egen hule, avskjermet fra resten av leiligheten, sier Liv Bodil og viser frem hyllemeter med sko i en garderobeløsning hun selv har fått laget.

Foto: Bård Gudim

Liv Bodil er veldig klar på at hun ikke har angret en dag på at ekteparet flyttet.

– Da valget var tatt, så jeg meg ikke tilbake. Her nyter vi hver dag, uten tanke på at noe må gjøres i hagen eller i huset. Ikke skal vi måke mer snø heller, sier hun.

Ektemannen kan ikke være mer enig.

– Som da vi kom hjem fra fjellet i vinter etter et stort snøfall. Da var det veldig deilig å kjøre bilen rett inn i garasjen og ta heisen opp og hjem, sier Morten.

Les mer om boligene på Skifabrikken her

Foto: Bård Gudim

Vurderer du å flytte til leilighet? Her er Liv Bodil og Mortens tips:  

  1. Ikke vent for lenge: Å flytte er en krevende prosess. Du vil trenge energi og overskudd.

  2. Bli kjent med prosjektets kontaktperson: En hyggelig dialog sikrer god service og bistand.

  3. Kvitt deg heller med for mye enn for lite: Vi har fortsatt mye på lager, men savner ingenting i hverdagen.

  4. Vurder leilighet ut fra tilgang på offentlig kommunikasjon og handel: På et tidspunkt er det ikke sikkert du kan kjøre bil lenger.

  5. Sett ditt preg på ny leilighet: Det er fullt mulig å gjøre mange spennende tilvalg – som passer egen smak og lommebok.

Ja, jeg er interessert

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Skifabrikken