Nye Økern skal bli en moderne by i byen

Nye Økern skal bli en moderne by i byen

Scroll for å lese mer

Økernfryd het det her for hundre år siden. På tide å ta frem den gamle benevnelsen for å beskrive morgendagens Økern?

En gang vokste det eikeskog der Økernsenteret strekker sine atten etasjer mot himmelen. Ved åpningen i 1970 var det landets høyeste kontorbygg og et topp moderne kjøpesenter.

Men årene fløy og Økern ble et sted de fleste kjørte forbi, en inneklemt øy omgitt av trafikk. Samtidig este byen ut, og sentrum rykket stadig nærmere. Gamle industriområder som Nydalen, Løren og Ensjøbyen ble forvandlet til levende bydeler der folk bor, jobber, leker, går på skole, trener, shopper, møtes og trives. 

Nå er turen kommet til Økern! Eikeskogen kommer ikke tilbake, men suset fra bilene vil bli kraftig redusert. Mye trafikk går allerede i tunnel, og flere veier bygges om for kun å ta lokaltrafikk. 

Nye Økern er planlagt som en moderne by i byen!

Utbyggerne (Økern Sentrum ANS) av det nye sentrumsområdet har tidligere planlagt og fått godkjent et stort nytt kjøpesenter. De ønsker nå å søke om ny omregulering av området, slik at de kan skape «et urbant, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen».

– I de nye planene vil vi skape et grønt, smart og inkluderende bymiljø med gater og torg som kan minne om Majorstuen, Vulkan og Grünerløkka, sier Thomas Holth til Aftenposten .

(Oppdatert august 19)

 

Økern barnehage

Løren skole

Kiwi Bjerke

Økern T-banestasjon

Kontakt:

Ja, jeg er interessert

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Nybyen Økern