Boliger uten bismak

Boliger uten bismak

Scroll for å lese mer

Arkitekten bak rekkehusene på Aasetoppen har tegnet energieffektive boliger som både er rene og enkle, men også har særpreg.

På Aase Gaard på Sandved i Sandnes bygger Selvaag Bolig bærekraftige rekkehus.

– Eller boliger uten bismak, om du vil. Jeg har lagt vekt på det rene og enkle. Det gjør det lettere å bygge, noe som forebygger feil, sikrer optimal materialbruk og holder prisene på et spiselig nivå. Likevel har det vært rom for smakfulle detaljer som gir boligene særpreg, sier sivilarkitekt Atle Lenschow i Niras, som har tegnet de 17 boligene på Aasetoppen.

7605_ensign_aase_gaard_exterior_yard_02_final (1).jpg

Den utvendige kledningen er liggende i første etasje og stående i andre. De store vinduene i andre etasje mot hagen har alle ulik og leken innramming med hver sin retning. Terrassene er delvis overbygd med pergola, som skaper mer romfølelse og lunhet. Bodene på forsiden er forbundet med takoverbygg til inngangsdøra. Praktisk og renslig når regnet en gang iblant høljer ned, sier Atle, og fortsetter:

– Men det viktigste for både miljøet og lommeboka over tid, er energiforbruket. Den beste oppskriften på lavt energiforbruk er god innvendig plassutnyttelse. Og det preger boligene på Aasetoppen. Romløsningene gir mest mulig nytteareal. Det vil si at du får mye ut av hver kvadratmeter. Sunt for økonomien og framtiden.

2014.10.03 Aase interior view 01.jpg

Kjøkken og spiseplass er hjertet i boligen. Det naturlige samlingspunktet for venner som stikker innom, viltre krabater som så vidt har tid til en matpause i leken, eller den store familiefesten. Her er det god plass, lett tilgang og full oversikt.

Uterommet mellom bygningene er bilfritt, trygt og trivelig. Den lave byggehøyden slipper til mye lys. At det er godt med rom mellom husene, gir også mer frihetsfølelse og større områder til dyrking av alt fra blomster og grønnsaker, til godt vennskap og lek. Med andre ord – mye av det som krydrer tilværelsen og gir appetitt på livet.

Les mer om Aasetoppen og området Aase Gaard.

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Aase Gaard