Anbefaling fra gode naboer

Anbefaling fra gode naboer

Scroll for å lese mer

– Her er det atmosfære og liv, sjø og turområder, kort vei til dagligvarebutikker, kaféer og kulturopplevelser – ja, dette nabolaget har alt vi vil ha, sier ekteparet Aase og Egil Bowitz, som ikke kan få fullrost livet på Lervig Brygge.

De to pensjonistene flyttet inn i sin nye leilighet i mai 2023. Drøye fire måneder senere er det ingen tvil om at paret virkelig har funnet seg til rette ved fjordkanten i Stavanger Øst.

Et deilig, bilfritt liv

– Vi så oss ut Lervig Brygge for lenge siden, og har fulgt utbyggingen tett siden starten. Nå er vi på plass her – herlig, slår Egil fast. Aase er like entusiastisk:

– Det føles godt å bo tett på alt det spennende som skjer i bydelen. For oss er det viktig å kunne gå til butikken og kaféer, ha nærhet til gode friområder og slippe å være avhengig av bil i hverdagen. Og så er det alltid godt å komme hjem til fred ro og sjøutsikt i vår helt nye leilighet, smiler Aase.

DJI_0428.jpg

 

Trives med alt på ett plan

Egil er Storhaug-gutt og siddis tvers igjennom, og flyttet til Lervig Brygge sammen med sin Aase etter et langt liv i en stor tomannsbolig med masse trapper og stor hage.

– Her har vi alt på ett plan, utrolig praktisk og lettvint. Leiligheten er 83 kvadratmeter og har en flott balkong på hele 29 kvadratmeter. Der kan vi følge med på båtlivet, oppleve alle fire årstider og nyte solstråler til langt på kveld, helt uten å tenke på at noe må fikses eller vedlikeholdes, sier Egil, som har innredet hobbyrom i leilighetens soverom nr. 2.

For min del må jeg si at jeg er veldig glad i den åpne kjøkkenløsningen. Nå kan jeg lage mat og samtidig snakke med gjestene. Før, da vi bodde i Jelsagata, gikk jeg gjerne glipp av halve praten fordi jeg holdt på inne på kjøkkenet, forteller Aase.

Anbefaler Lervig Brygge til alle generasjoner

Egil og Aase bor i Sjøtunet og mener Lervig Brygge har massevis av kvaliteter for alle aldersgrupper.

– Denne delen av byen er inne i en virkelig fin utvikling. Nye Lervigskvartalet får jo skole, barnehage, flerbrukshall, butikk og sikkert enda mer – like oppe i gata. Det blir som et stort og innholdsrikt bydelshus, perfekt for barnefamilier. Og vi planlegger å stikke innom den åpne kafeen i nye Lervig sykehjem neste gang de serverer komler. I tillegg skjer det mye på Tou Scene, selv om vi har til gode å stikke innom der. Men det skal vi, og det gleder vi oss til!

I det hele tatt har de som flytter inn i Kanaltunet MYE å glede seg til, hilser de blide pensjonister.

Les mer om Kanaltunet her.

 

_JRB5831.jpg

Tilbake

Meld din interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Kanaltunet