Luksusliv i vannkanten

Luksusliv i vannkanten

Scroll for å lese mer

Sjøen er nærmeste nabo til den vestvendte terrassen, der alle måltider inntas utendørs i sommerhalvåret. Særlig nærmere sydenstemning kommer du ikke i Norge.

Da eierne kjøpte leiligheten i bolighuset Signaturen i 2019, var det på grunn av terrassen. Den 30 m² store uteplassen med sin spektakulære utsikt over innseilingen til Tønsberg er delvis overbygget, som gjør at man kan sitte ute uansett vær. I horisonten skimter man Jarlsberg herregård. Kveldssolen kan man nyte til solen går ned, og innsyn plages man ikke med – om man da ikke regner med den fra forbipasserende båter. 

– Vi ville ha en ordentlig utestue. Et avslappende sted å slappe av, grille eller ta en kald øl etter jobb. Terrassen fungerer som en forlengelse av stuen, og det er stort sett her vi er hele sommerhalvåret. Det er som å ha et ekstra rom, sier eierne. De er ofte på reisefot, og det stiller ekstra høye krav til hjemmet, mener de.

– Når man reiser mye, er det fantastisk å ha et sted man gleder seg til å komme hjem til. Her lader vi batteriene, og hit er det hyggelig å invitere venner på middag, i fantastiske omgivelser.

 

 

EKSPERTHJELP

Stylist Tone Kroken har vært behjelpelig med å få det lille ekstra ut av leiligheten og uteområdet. Det ble naturlig å se uteområdet i sammenheng med leiligheten for øvrig, forteller hun.

– Jeg ønsket å skape «ute inne-følelsen», og det ble viktig å unngå stengsler som kunne sperre for utsikten. For å bevare siktlinjen mot havet også innenfra er terrassen delt inndelt i to soner, en spisesone og et loungeområde. Med en beliggenhet som dette blir det ekstra viktig ikke å fylle opp med møbler foran dører og vinduer, sier hun.

De lette aluminiumsmøblene er enkle å flytte på. Loungegruppen er lav nok til at det luftige preget er beholdt, og man kan nyte utsikten også innenfra.

– Det har blitt så god stemning her, akkurat den avslappede følelsen vi var ute etter, sier eierne.

 

 

HELÅRSGRILLING

Ute som inne er stilen ganske mørk og maskulin, men med naturelementer som heltre, stein og betong, myket opp av lune tekstiler og vakre detaljer.

– Her kan man være ute fra tidlig vår til sen høst. Det er naturlig nok utsikten vi er aller mest fornøyd med, sier eierne. Her er grillen i bruk hele året. Det er da ingen som nekter deg å grille i desember?

– Det finnes ingen regler. Her gjør vi som vi vil!

Skulle man av uvisse årsaker bli lei av terrasselivet, byr Kaldnes på flere friluftsmuligheter: Rett utenfor døren ligger bryggen med badeplass, fellesområder og beboernes private båtplasser. Ikke rart, kanskje, at tanken på å skilles fra dette hjemmet er umulig.

– Vi elsker dette stedet!

 

INNRED BALKONGEN – STYLIST TONE KROKENS BESTE TIPS

·      Er du som eierne her heldig og har fantastisk utsikt, gjelder det å la den spille hovedrollen og ikke innrede med farger og pynt som konkurrerer med naturen utenfor. Gå for nøytrale farger.

·      På en svevende balkong vil lave møbler i loungesonen bevare siktlinjen, samtidig som man sitter godt.

·      Husk at uteområdet ses innenfra og at utsikten bør ivaretas. Ikke møbler foran dører og vinduer.

·      Velg utemøbler av kvalitet som tåler norske årstider og vær.

·      Del balkongen inn i spisesone og avslapningssone om du har plass til det. Det gir deg to rom i uterommet!

·      Store potter eller plantekasser kan være fine sonedelere.

·      Et teppe beregnet på utendørs bruk vil naturlig avgrense de ulike sitteområdene.

·      Grønne planter gir liv til balkongen. Gå heller for færre, men store planter enn mange små.

·      Har du liten balkong, velg flerfunksjonelle møbler. En puff kan for eksempel være både bord og ekstra sitteplass. Klappstoler og -bord er gode løsninger om det kommer ekstra gjester. Se gjerne etter møbler med skjult oppbevaring. Når plassen er begrenset er det også smart å ta høyden i bruk for å spare gulvplass.

 

 

Tilbake