Epletunet - Les mer om området

Epletunet - Les mer om området

Scroll for å lese mer

Ny bydelspark og byens fineste kystturvei

Tvers over vannspeilet ved sjøpromenaden på vestsiden av Lervig Brygge, noen hundre meters rusletur fra Epletunet, skal det anlegges en ny, grønn og attraksjonsrik bydelspark: Lervigparken.

 

Nabolaget har deltatt i flere workshops i planleggingen av den kommende parken. Blant de mange forslagene er en liten skog med bøketrær og ulike frukttrær, forskjellige soner med bærbusker, lekeplass, pumptrack for syklister, sittegrupper, grillplass, blomstereng og mye mer. Parkområdet blir på ca. 1400 m2, så her blir det god plass til deg og alle dine kjære. Detaljprosjektering av permanent park planlegges med oppstart i 2. halvår 2020.

 

Breivik småbåthavn ligger ved sørsiden av Lervig Brygge, og herfra går en utrolig flott turvei rundt neset til Godalen og sjøbadet i Strømvik. Det meste av turveien går helt i sjøkanten, forbi svaberg, fiskeplasser og badeviker. En innegjerdet hundelufteplass hvor firbente slipper båndtvangen ligger også langs ruten. Turveien er godt opplyst, slik at du like gjerne kan legge kveldsturen langs sjøkanten en forblåst høstkveld som å ta en tidlig tur en vakker julimorgen. Sommerstid har du gjerne med badetøy og tester temperaturen i Strømvik?

 

Lervig Brygge er en del av Urban Sjøfront, et samarbeidsprosjekt mellom private utbyggere og Stavanger kommune. Målet er å tilføre Stavanger Øst kvaliteter og egenart som gjør bydelen til et attraktivt sted å bo jobbe og besøke. Sosialt mangfold er et nøkkelord, og planen inkluderer viktige ting som barnehage, skole og sykehjem, men også gode møtesteder som park, flerbrukshall, idrettsbaner, butikker, serveringssteder og kulturarenaer. Mye er allerede på plass – mer kommer!

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Epletunet leiligheter