Eier du hus? Her er høstens sjekkliste

Eier du hus? Her er høstens sjekkliste

Scroll for å lese mer

Etter en lang og deilig sommer er høsten over oss, og det er tid for å rydde inn utemøbler, rense takrenner og vaske terrassen. Slurver du med vedlikeholdet, kan det føre til kostbare skader, så her lønner det seg å gjøre en grundig jobb.

Her er høstens sjekkliste for deg som eier hus!

Rens takrennene
Tette takrenner kan få store (og kostbare) konsekvenser. Vil du unngå at takrennene flommer over eller fryser i stykker, er det bare på komme seg opp i høyden for å fjerne løv, skitt, kvist og lignende.

Ta inn utemøblene
Vil du nyte deilige ettermiddager i solstolen også neste sommer, må du vaske møblene godt, og sette dem i kjelleren eller garasjen.

Gi gressklipperen en velfortjent hvil
Når høsten setter inn er det viktig at du tømmer gressklipperen for bensin og vasker den godt, før du setter den inn i kjelleren. Da er den klar til timevis med gressklipp også neste sommer.

Vask huset
Vasker du huset en gang i året, holder malingen lenger. Høsten er perfekt tidspunkt å gjøre dette på!

Rak i hagen
Å fjerne løv og kvister fra hagen er viktig for at du skal få grønn og fin plen neste sommer, så her er det bare å ta raken fatt. Kanskje dette kan være en hyggelig lørdagaktivitet for hele familien? Jo flere dere er, jo fortere går det.

Vask grillen
Vil du ha god grillmat neste sommer, er det viktig å vaske grillen ordentlig før du setter den bort for vinteren. Her er det bare å ta grillbørsten i bruk og skrubbe risten ren.

Sjekk taket og fasaden
Før vinteren er det viktig at du undersøker at taket ikke har sprekker eller andre skader, og at malingen på fasaden ikke flasser eller har andre tydelige skader.

Når dette er gjort, kan du endelig slappe litt av med god samvittighet. Men frykt ikke, så snart vinteren setter inn for fult er det mye som må gjøres, så du trenger ikke ligge på latsiden lenge!

Vil du slippe denne listen fremover? Sjekk ut helt ny leilighet på Kaldnes Brygge! Les mer om prosjektet her >> 

Tilbake