Fra forlatt industri til en attraktiv del av sentrum

Fra forlatt industri til en attraktiv del av sentrum

Scroll for å lese mer

På bryggekanten, midt i den nye bydelen Kaldnes Brygge, finner vi arbeidsplassen til Rune Thomassen. Han er regionsjef for Selvaag Bolig i Vestfold, og har spilt en betydelig rolle i utviklingen av området – fra tung industri til attraktivt bolig- og sentrumsstrøk.

Helt siden 2003 har Rune Thomassen vært involvert i transformasjonen av tomten der det i mange år lå skipsverft og annen industri. Gjennomføringen av det største enkeltstående boligprosjektet i Vestfold har resultert i at området som tidligere var lukket for innbyggerne, nå er blitt et tilskudd til dagliglivet for innbyggerne i og rundt Tønsberg.

– Kaldnes Brygge slik vi kjenner det i dag har vært et prosjekt under utvikling i femten år. Tanken om å revitalisere området gjennom å skape et moderne bolig- og sentrumsstrøk langs kanalen i byen, har faktisk vært diskutert siden tidlig i forrige århundre, forteller regionsjefen.

Beliggenheten og utformingen har fått flere til å tenke på området som Tønsbergs versjon av Solsiden og Aker brygge, med litt innslag av Barcode.

– Byen har fått en ny bydel idyllisk plassert langs vannkanten. Her utfoldes det sosiale bylivet i ulike friområder omkranset av moderne arkitektur, sier han.

Knytter byen tettere sammen
Området inviterer til bruk – ikke bare for de som bor her, men også for alle andre. Det skal være åpent og tilgjengelig. Med det store parkområdet og badestranden som etableres på den gamle beddingen til verftet, vil nabolaget snart ha enda mer å by på.

– Det er et stort prosjekt, som har vært litt kontroversielt. Da er det ekstra motiverende å se at Kaldnes Brygge er et ledd i byutviklingen som er blitt tatt godt imot, konstaterer han og utdyper:

– Biltrafikken i området er betydelig mindre enn først antatt. Gang- og sykkeltrafikken gjennom Kaldnes Brygge er derimot tilsvarende høyere. Vi ser at broen mellom Kaldnes og «brygga» har bidratt til økt nærhet mellom sentrumsområdene.

Inviterer til flerbruk
Langs ytterkanten av Kaldnes Brygge kan du nyte sjøbrisen på havnepromenaden. Mellom byggene finner du skygge fra solen i gresskledde friområder. Og tilbaketrukket på solsiden av boligområdet, kan late dager nytes på byens nye bystrand som ligger i enden av en stor park på 4,5 mål.

– Å legge til rette for bekvem og enkel tilgang til soner som innbyr til ulike aktiviteter har vært viktig i utviklingen av området. De som flytter inn på Beddingen – det seneste tilskuddet til Kaldnes Brygge, og nabo til bystranda – kan faktisk tusle ned i tøflene for å ta et morgenbad, humrer regionsjef Rune.

Tilbake

Meld din interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om prosjektene på Kaldnes Brygge