Livet ved fjorden

Livet ved fjorden

Scroll for å lese mer

Livet ved fjorden

To kilometer fra Tananger finner du det nye bomiljøet på Jåsund. Her vokser det frem boliger i alle størrelser og fasonger - samt lekeplasser, grønne lunger, barnehage, skole og nærbutikk.

 Imponerende utsikt

Øystein Sømme (27) og kona Hanna H. Sømme (27) flyttet inn i et treetasjes rekkehus i desember i fjor. De røper at den maritime utsikten var avgjørende.

- Vi var ute etter et større hus, og helst noe nytt. Vi likte veldig godt planløsningen på huset, og etter å ha sett havet fra stua, ble vi solgt. Jeg har kort vei til jobben min i Risavika, og den gode bussforbindelsen var også et pluss. Hanna og jeg har og troen på at dette blir et veldig bra område på sikt.

Det aktive paret verdsetter å bo i landlige omgivelser, og setter stor pris på at dette er et sted de kan stifte familie.

- For oss var det viktig å ha muligheten til å gå tur i nabolaget, samt at det er et barnevennlig område. Vi planlegger å få barn i løpet av de nærmeste årene, og da er det fint at det er mange andre nyetablerte småbarnsfamilier her.

 

Familien i nærheten

Tove Iversen (52) og datteren Tone Lise (19) flyttet inn i en fireroms leilighet like før jul i fjor. Før bodde de i Kvernavik, like ved. 52-åringen har fått med seg flere familiemedlemmer på lasset til Jåsund.

- Datteren min har venner som bor her, og vi har familie i Tananger. I samme bygg som meg bor svigermoren min. Kjæresten min bor dessuten i blokka like ved. Jeg har vært pådriver for å få alle hit, sier Tove og ler.

 - Det er veldig fin utsikt her, og det var noe av grunnen til at vi flyttet hit. Jeg tenkte dessuten: Herlig. Her kan jeg bli gammel. Jeg kan kjøre inn i garasjen og ta heisen rett opp når jeg ikke kan ta trappene lenger. Helt rullatorklart, sier den fornøyde 52-åringen.

Gode turområder

Jåsund ligger nær flere gode turløyper. En tur rundt Hålandsvannet frister mange trimentusiaster, og en frisk marsj langs kysten på Kvernavik Folkesti er heller ikke å forakte. Det skal også etableres en sti langs sjøen som du skal kunne følge helt til Tananger.

Havsro

Like ved boligene ligger Hafrsfjord bru. Der ligger det flere fiskebåter som tilbyr lekker sjømat til hverdag og fest.

Havet innbyr til ro, gjerne fra en benk i sjøkanten. Krabbevika er hjem for vadefugler, og svanefamiliene takker ja til brødbiter. De yngre, og andre tøffinger, bader sommerstid like øst for Krabbevika.

Tilbake