Ballerud Hageby - hvilken interiørstil velger du?

Ballerud Hageby - hvilken interiørstil velger du?

Scroll for å lese mer

Kjøper du rekkehus eller leilighet i Ballerud Hageby kan du velge kostnadsfritt mellom tre stilpakker som inkluderer parkett, fargevalg på boligens forskjellige rom, kjøkkeninnredning og fliser på bad. I arbeidet med utformingen av både boligene og interiørkonseptene har arkitekten latt seg inspirere av farger, materialbruk og vegetasjon fra tradisjonelle hagebyer og historisk arkitektur.

Arkitekten har laget tre interiørkonsepter som skal være klassiske og ikke trendbaserte, slik at interiøret ikke blir utdatert med det første. Boligkjøperne kan velge fritt mellom de tre konseptene uten ekstra kostnad. Interiørkonseptene har fått navn etter kjente norske arkitekter som er inspirasjonskilder også til prosjektet forøvrig. 

Gå rett til informasjon om boligprosjektet her.

Interiørstil Morgenstierne

Konseptet har fått sitt navn fra en av arkitektene bak Norges første hageby, Archtanderbyen ved Ekeberg i Oslo. "Morgenstierne" er en klassisk lys fargekombinasjon med et hint av ulike nyanser av grønntoner. På gulvet er det valgt en lys eikeparkett som passer til de naturbaserte fargene på vegg og i tak. Material- og fargepaletten er inspirert av naturen, og du vil finne gjenklang av fargene i beplantningen mellom husene.

Om historien bak: Arctanderbyen er Norges første hageby, beliggende i Ekebergskrenten i Oslo. Etter en arkitektkonkurranse utlyst av borgermester Sofus Arctander i 1907, ble de 29 vertikaldelte tomannsboligene tegnet av Christian Morgenstierne og Arne Eide. Boligene ble bygget etter engelsk mønster, og skulle gi beboerne lys, luft og utsyn - og representerer dermed en tidlig form for sosial boligbygging.

Vil du vite mer om uteområdene i Ballerud Hageby? Les mer her om frodige planer for Ballerud Hageby.

ballerud-Interiørstiler-collage-1920x1080-til web.jpg

Illustrasjon av mulige produktvalg, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.


Interiørstil Linstow

Konseptet har fått sitt navn fra arkitekten bak Det kongelige slott i Oslo. "Linstow" er en lys fargepalett, basert på nyanser av varme lyse fargetoner. På gulvet er det valgt en gylden eikeparkett som gir lun base til de lyse fargene på vegg. Material- og fargepaletten er ment å skape en varm atmosfære, og være en tidløs base i et moderne hjem.

Linstow og Grosch var sentrale i utformingen av den unge hovedstaden Christiania. I 1823 fikk Linstow oppdraget med å tegne Det kongelige slott i Oslo. Han var med på å utforme Slottsparken, hvor han blant annet tegnet den kjente Gardens vaktstue. Han hjalp også vennen Henrik Wergeland med byggingen av kunsterboligen Grotten. Dette var blant Norges første hus i sveitserstil.

– Vi har en fantastisk hagebytradisjon i Norge, sier arkitekt Einar Jarmund, og uttrykker glede over å få hente frem en tradisjonell byggestil i moderne bygg. Les mer her om arkitektens tanker bak prosjektet.

ballerud-Interiørstiler-collage-1920x1080-til web2.jpg

Illustrasjon av mulige produktvalg, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.

Interiørstil Poulsson

Konseptet er kalt opp etter den kjente arkitekten Magnus Poulsson, arkitekten bak Lille Tøyen Hageby og Oslo Rådhus. "Poulsson" er en varm og eksotisk fargepalett, med nyanser av brente jord-inspirerte farger. På gulvet er det valgt en mørk eikeparkett som er avstemt mot det mørke kjøkkenet og de dempede fargene på vegg. Material- og fargepaletten er inspirert av nyansene i terrakotta.

Lille Tøyen Hageby er en hageby i Oslo etablert i perioden 1917 til 1922. Oppdraget med å tegne Lille Tøyen Hageby ble gitt til arkitekten Magnus Poulsson, som tidligere hadde tegnet lignende boliger blant annet for Norsk Hydro på Rjukan. Etter modell av engelske "garden cities" søkte han å kombinere landets gleder med byens komfort.

ballerud-Interiørstiler-collage-1920x1080-til web3.jpg

Illustrasjonen er kun til inspirasjon, de faktiske produktvalgene vil ikke nødvendigvis samsvare med bildene.

Les mer om fargetoner knyttet til tunidentitet.

Finn din nye bolig i Ballerud Hageby

Ballerud Hageby vokser frem på en sjeldent uforstyrret tomt mellom Bekkestua og Høvik, omringet av grøntområder. Her planlegger Selvaag Bolig totalt 160 nye boliger: 88 rekkehus og 72 leiligheter. Det er gangavstand til Bekkestua sentrum og enda kortere til Gjønnes T-banestasjon.

Rekkehusene vil få forskjellige størrelser: to-plans rekkehus fra 105-131 kvm BRA, og tre-plans rekkehus på 139 og 146 kvm BRA. Alle rekkehusene får markterrasse og egen hage.

Leilighetene skal bli to-roms leiligheter på 40 kvm BRA, tre-roms leiligheter fra 71 til 78 kvm BRA og fire-roms leiligheter fra 98 til 115 kvm BRA. Leilighetene får egen balkong og leilighetene i første etasje får markterrasse og egen hage.

Les mer om boligprosjektet her.

Ledige boliger og priser her.

Illustrasjon av interiør, Ballerud Hageby

Planlagt innflytting i de første boligene i Ballerud Hageby er 3. kvartal 2025.

Tilbake

Meld din interesse her

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Ballerud Hageby