Samdyrkelag - Ballerud Hageby

Samdyrkelag - Ballerud Hageby

Scroll for å lese mer

Tenk deg å servere gjester en salat som bugner av masse forskjellige typer salat, urter og spiselige blomster- og fortelle dem at du har dyrket det selv. At barna tusler bort i kjøkkenhagen og tar seg noen modne jordbær. Og at du kan reise på ferie med god samvittighet fordi du vet at noen tar seg av vanning og luking i hagen mens du er borte. Alt dette får du tilgang til i Ballerud hagebys samdyrkelag.

Samdyrkelaget driftes av en av U.Reists profesjonelle bybønder, sammen med innsats fra andelshaverne. 

Som andelshaver i et samdyrkelag får du del i en økologisk drevet grønnsaksåker. Du er velkommen til å være med på felles samdyrkinger med de andre naboene som er andelshavere, under veiledning og inspirasjon fra bybonden. Slik får du og familien muligheten til å lære mer om økologisk dyrking, dele innsats og opplevelser ute i et trivelig miljø, og delta i et sosialt fellesskap rundt det å dyrke jorden og høste egne grønnsaker. 

Andreas Capjon.jpg

Foto: Andreas Capjon, bybonde og gründer av U.Reist.

For å gjøre samjobbingen sosial og trivelig, arrangerer U.Reist faste samjobbingsdager. Det vil være mulig å jobbe i åkeren på egen hånd i tillegg, for de som ønsker det. 

Alle andelshavere får selv komme og høste sin andel grønnsaker i åkeren. Bybonden sender ut høstemeldinger som spesifiserer hvilke grønnsaker som er høsteklare den aktuelle uken, hvor i åkeren du finner dem og hvor mye du kan ta. 

20230809_fF2 - Illustrasjon.jpg

Det blir også plass til å leke, lese, middager og andre sammenkomster. Og så blir det kurs for andelshaverne.  

Medlemskap i et samdyrkelag er sosialt, lærerikt og smaker fantastisk! 

Høst din egen kål.jpg

Hånd og mais.jpg

Velkommen til Ballerud Hageby

Boligene vi planlegger å bygge i nye Ballerud Hageby får stille og usjenert beliggenhet, med gangavstand til Bekkestua handelssentrum og Gjønnes T-banestasjon. 

Les mer om Ballerud Hageby her.

Tilbake

Meld din interesse for Ballerud Hageby

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Ballerud Hageby