Ballerud Hageby - prosjekt med fargetoner.

Ballerud Hageby - prosjekt med fargetoner.

Scroll for å lese mer

Fargepaletten for Ballerud hagebys fasade er inspirert av Balleruds dyrkningshistorie med sine frukttrær, de klassiske norske hagebyene og norske tradisjonsfarger.

Arkitekten til Ballerud Hageby har latt seg bli inspirert av farger, detaljer, materialbruk og vegetasjon fra hagebyer og historisk arkitektur når de har tegnet Ballerud Hageby. Her blir det totalt 160 nye boliger, 88 rekkehus og 72 leiligheter, med en rolig og tilbaketrukket beliggenhet.

tunidentitet-ballerud.PNG

Pærelunden, kirsebærlunden, eplehagen eller plommehagen

Fargepaletten til fasadene i Ballerud Hageby består av et utvalg duse fargetoner knyttet til tunidentitet; Den grønne pærelunden, den rosa kirsebærlunden eller eplehagen, den gule og den blå plommehagen.

Det er tenkt benyttet en skala av ulike fargetoner innenfor samme farge. Disse nyansene brukes bevisst for å aksentuere de individuelle rekkehusenhetene, og for å fremheve relieff over og under vinduer, inntrukne toppetasjer og balkonger. For å skape en helhet er alle vinduer tenkt i samme lyse fargetone. Alle dører og espalier får en mørkere kontrastfarge.

Les mer om arkitektens tanker.

2067-05-SEL-e-03_Sunny_R01.jpg

I Ballerud hageby vil det brukes tre så langt det er mulig. Fasadene dekkes med trekledning, takkonstruksjonene blir i treverk og detaljering som for eksempel gangbroer og sykkelboder blir utført i tre. Arkitektene jobber mye med fargebruk i nabolaget og skaper en sammensatt fargepalett med lyse og vennlige pastellfarger.

Les mer om Ballerud Hageby her.

Les mer om en frodig tilværelse i Ballerud Hageby. 

2067-05-SEL-e-02_Bluehour_R01.jpg

Her blir det gode uterom og møteplasser for små og store. Blant lekeplasser og frukttrær tilrettelegges det for dyrking på egne parseller. Boligene har i tillegg rause private uteområder og hager.

2067-05-SEL-e-04_Sunset_R01.jpg

Boligene i nye Ballerud Hageby får stille og usjenert beliggenhet, med gangavstand til Bekkestua handelssentrum og Gjønnes T-banestasjon.

Vil du vite mer? Kontakt oss gjerne! 

Tilbake

Meld din interesse her

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Ballerud Hageby