Full pott på Sandved

Full pott på Sandved

Scroll for å lese mer

Samboerparet Mathilde Pettersen Solli og Jonas Andersen brukte bare to uker på å bestemme seg. For på Aasetoppen stemte alt! Neste sommer flytter de inn i et splitter nytt rekkehus.

Etter flere år som leietakere var det endelig samboerparets tur til a kjøpe egen bolig. De hadde satt en makspris og begynte boligjakten. Men de trengte ikke a lete lenge. – Vi hadde vel sett for oss en brukt bolig, men da dette kom var vi ikke i tvil, forteller Jonas Andersen (27). Han er fra Tromsø, mens samboeren Mathilde Pettersen Solli (26) er oppvokst i Haugesund. Sammen leier de en leilighet på Storhaug. – Vi visste vi ville flytte ut av Stavanger, men det var litt tilfeldig at det ble Sandnes. Her følte vi at vi fikk alt i ett, sier hun. Kriteriene var klare. Mathilde jobber som tanntekniker i Sandnes og Jonas er bilselger på Ålgård. De ønsket a bo nærmere jobb, kunne ga rett ut i en hage, ha kort vei til Sirdal, bo nær en by og ha fine turområder rundt seg.

 

24 AV 28 SOLGT

Selvaag Bolig er i innspurten av feltet som bygges ut på Aasetoppen, øverst på Aase Gard. 24 av 28 rekkehus er solgt, og de første flytter inn allerede i september. For Mathilde og Jonas blir det kjekt a overta neste år. De får flytte rett inn i en nøkkelferdig bolig og kan nyte hagen og utearealet fra første stund. Her skal alt vare på plass, med både plen, hekk og busker. – Vi gleder oss veldig til a kunne slippe de to hundene våre rett ut. I dag leier vi på Storhaug, men mangler uteplass. Jeg har savnet å gå ut i sola etter jobb, sier Mathilde. I Selvaag Boligs nye rekkehus far du mye hus for pengene. Boligene er på 89 kvadratmeter, og har både tre soverom og god plassutnyttelse. – Dette har vært en salgssuksess så langt. Vi treffer den unge målgruppen både på pris og lø0sning i et veldig populært boligområde. Her får kjøperne både Sandneshallen, Sandved IL, turområder, skoler og barnehager like i nærheten. De får også Dolly Dimple’s og søndagsbutikk, forteller Jan Einar Thesen i EiendomsMegler 1 Sandnes.

 

FRITT OG FREDELIG

Boligene fordeles på rekker med fem og seks boliger. Arkitekturen er ren og enkel med tøffe detaljer og særpreg. Den utvendige kledningen er liggende i første etasje og stående i andre. De store vinduene i andre etasje mot hagen har alle ulik og leken innramming i hver sin retning. Terrassene er delvis overbygd med pergola, som skaper mer romfølelse og lunhet. Bodene på forsiden er forbundet med takoverbygg til inngangsdøra. Planløsningen er gjennomtenkt, med bad og tre gode soverom i andre etasje, og toalett og åpen stue og kjøkkenløsning i første. Fra stua gar de rett ut til terrasse og hage.

Uterommet mellom bygningene er bilfritt, med parkering på fellesområdet. Den lave byggehøyden slipper til mye lys. Godt med rom mellom husene gir også mer frihetsfølelse og store områder til dyrking av alt fra blomster og grønnsaker til godt vennskap og lek.

Jonas og Mathilde har mye å glede seg til. Spesielt begeistret er de av at Aasetoppen bade er solrik, landlig og fredelig. Det er et godt sted å trekke seg tilbake, samtidig som avstanden til sentrum er passe kort. – Vi ønsket å bo nær en by. Samtidig får vi gode turområder til oss og hundene. Vi gleder oss til alt sammen, avslutter Mathilde.

Tilbake

Ja, jeg er interessert

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Aase Gaard