En balkong - mange muligheter

En balkong - mange muligheter

Scroll for å lese mer

En balkong - mange muligheter

Lyst på inspirerende og smarte ideer til hvordan du kan bruke balkongen?

Solskinnsdager vet vi å sette pris på, spesielt dersom vi kan flytte utendørs. Store balkonger gir masse plass til de dagene vi vil være ute fra morgen til kveld. 

Med et loungehjørne får du et ekstra oppholdsrom utendørs der du fortsatt kan nyte solen. Her har vi satt sammen to store komfortable loungestoler i en gruppe og et nett, lite bord som ikke er for dominerende. Teppet samler møblene og gjør gruppen mer intimt. De svarte loungestolene og det lave bordet er luftig gruppe som ikke gjør at uterommet blir overmøblert.

Loungstoler med bord på balkong

Teppet er plassert i linje med den grå bakveggen og lager en avskjermet sone for loungegruppen. Det gir rom for flere ulike bruksområder på den andre siden av balkongen. Velg møbler som er lette å flytte på og oppbevare eller flerbruksmøbler som kan brukes innendørs i vintersesongen.

 Balkongen blir et ekstra rom som du kan bruke til akkurat hva du vil. Lese avisen i ro og fred kanskje?

Detaljer med avis på balkong

 Her har vi  innredet uterommet som om den skulle vært en spisestue, med et stort spisebord der det er plass til mange. Stolene er kan stables så da er det ingen grunn til å ikke ha ekstra sitteplass rundt bordet. Veggen skjermer for innsyn og vind og lysslynge gjør det ekstra hyggelig når kvelden kommer. Dekorer gjerne skilleveggen med lysslynger eller hengt opp solcellelamper over bordet.

Spiseplass på balkongen

Enkle glassvaser med litt grønt er en fin detalj både ute og inne.

Sleng deg ned i en lekker daybed og la humla suse! Denne dagsengen i bambus er bred nok til to men kan klappes sammen og tar liten plass når den ikke er i bruk. Du kan også lage en daybed av noen paller og en madrass og fyll den opp med  deilige puter og pledd. Sommerminner i form av stråhatter sørger for sydlandsk stemming selv på den mest urbane balkongen.

Daybed på balkongen

Bruken av de ulike materiale på fasaden gir et spennende utrykk og deler uteplassen i ulike rom. Daybeden er plassert i ytterkant slik at solstrålene kan nytes lengst mulig. Grønne planter gir deg følelsen av hage, selv om du sitter på en balkong. Et godt tips er å ikke glemme veggene. Heng gjerne opp lyslenker og vegglamper, det gir en en hyggelig kveldsstemning.

 

 

Tilbake