Julepynten du lager selv

Julepynten du lager selv

Den fineste julepynten lager du selv!

  • Interiør

Den fineste julepynten lager du selv! Her er to kreative ideer som du får tid til i en travel førjulstid. Vi har latt oss inspirere av vinter og snø og selvfølgelig litt glitter.

Snøkule av Norgesglass

Foto av snøkule

Vi limte noen små juletrær i lokket, men du kan bruke små plastdyr eller en kanskje liten lekebil, men unngå figurer som løser seg opp i vann. I det ene Norgesglasset limte vi en keramikkfulg i lokket slik at den henger ned, her er det bare bruke fantasien og det du har for hånden.

Du kan bruke gamle syltetøyglass, Norgesglass, eller andre glasskrukker. Det viktigste er at glasset kan skrus ordentlig tett igjen. Hurtig tørkende superlim må brukes for å feste både figurene og lokket, men pass på å ikke få lim på fingrene. Bruk gjerne destillert vann eller nedkjølt kokt vann i snøkulene hvis du vil ha dem i flere år. Ha i glitter og noen dråper Glyserol i vannet (det får du kjøpt på apoteket og gjør vannet seigere, slik at glitteret ikke går rett til bunnen av snøkulen etter at du har ristet den) og rør godt rundt. Fyll glasset helt toppfullt med glittervann, for å unngå store luftbobler i snøkulen. Du kan også blande dette direkte i glasset hvis du vil det.

Foto av snøkule

Vi har prøvd oss frem med masse forskjellig glitter og har funnet ut at jo mindre glitterflak jo finere faller glitteret. Glitter i mange farger får du på Nille og i hobby- og leketøysbutikker.

Julekuler med grønt

Foto lage julekule

Her er vi brukt glasskuler som en kjøpt i en hobbybutikk. Vi fjernet forsiktig koppen fra glasskulen, og la ned en liten kvist eukalyptus, furu eller et lite skudd fra Juletreet. Du kan også bruke anis eller små kanellstenger. Tekstilbåndet med teksten God Jul er fra Søsterne Grene, men du kan også bruke fløyelsbånd eller hyssing. Heng de på treet, legg de i en et fat med mose eller samle de sammen i en bukett og heng de i vinduskarmen.

Foto av julekule
Tilbake