Slik gjør du et kupp på loppis!

Slik gjør du et kupp på loppis!

Finn skjulte skatter på loppemarked

Finn skjulte skatter på loppemarked.

  • Interiør

På loppemarked kan du finne mange skjulte skatter, og er du heldig kan du virkelig gjøre et røverkjøp. Vi har vært på loppemarked og tatt med oss noen av våre favoritter.

Det kan være vanskelig å orientere seg i loppejungelen, men vet du hva du er på jakt etter kan du gjøre noen kupp. Vår stylist Linda Elmin elsker loppemarkeder, men er alltid bevist på hva hun ser etter.

- Mitt tips er slitesterke materialer som skinn, marmor, keramikk, messing og treverk. Det meste kan males, men kjøp ikke med deg for store prosjekter som krever for mye tid, sier hun og innrømmer at hun har lært av sine feil.

- Jeg ser ofte etter gammelt porselen fra Rörstrand, Figgjo og Stavanger Flint, og sølvbestikk som jeg ofte bruker i stylinger. Og litt snodige figurer som jeg kan spraymale. Jeg liker enkle DIY som ikke krever for mye tid. Finner jeg noe i rustikk keramikk eller marmor er loppelykken komplett! 

Spesielt i kjøkkenavdelingen kan du få tak i gode ting for en billig penge. I møbelavdelingen kan du gjøre kupp på enslige stoler. Med litt tålmodighet og et par strøk maling kan du få nye stoler rundt hele spisebordet. Husk også at mange tremøbler får et nytt liv med grønnsåpe eller en god olje. Det kan være lurt å orientere seg i forkant av en loppisrunde. Vet du hva som er på vei inn i trendbildet kan du finne mange skatter som ingen andre er ute etter ennå.

­– Akkurat nå er jeg på utkikk etter keramikk, potter i terrazzo, små sidebord i glass og messing og speil med fasettslipte kanter, sier Linda.

Her er Lindas kupp fra helgens loppemarked runde: 

Foto av interiør

Et kvadratisk trebord, en sliten hagebenk, en vedkurv i metall, et metallstativ, en osteklokke, en figur i porselen og keramikk. Alt for litt over 600 kr. Er du på jakt etter de mest eksklusive objektene bør du sørge for å være først i køen på lørdag, dersom prisen er viktigere for deg er søndag ettermiddag tiden du bør slå til. Husk at prisen ikke nødvendigvis skal være det viktigste, alt går til et godt formål, og det er lov å prute med et smil. 

 

Foto av keramikk

 

Keramikk

Etter en runde i oppvaskmaskinen fikk keramikken en plass på hyllen i stuen, sammen med andre loppekupp og grønne planter.  

 

Foto av gammelt bord

 

Stativ

Messingstativet ble sprayet svart matt og fikk tilpasset glassplate levert av en glassmester. Et nytt sidebord for 100-lappen!

 

 

 

 

 

Foto av tekanne

 

 

Tekanne

Sjekk at servise, glass og kopper ikke har sprekker eller skår. Denne tekannen ble som ny etter en vask!

Foto av vedkurv

 

 

 

 

 

Vedkurv

Vedkurven fikk nytt liv som en stor blomsterpotte. Bunnen og 10 cm opp ble dekket med plast, så fylte vi på med lecakuler og ny jord. Porselensfiguren ble sprayet svart matt.

 

 

 

 

 

Foto av bord

 

 

 

Hagebenk

Benken ble pusset ned med sandpapir og beiset med svart beis. Bordet fikk ny overfalte med svart maling. Det bør nok helst stå ute, men i solskinn får det lov til å være ute. Trefatet på osteklokken hadde en sprekk og ble byttet ut med en tallerken. 

Tilbake