Personlig interiør på tapetet

Personlig interiør på tapetet

Foto av tapetprøver

Med tapet kan du endre farge, stil og stemning på et rom, eller i en hel bolig - raskt og enkelt.

  • Interiør

Alle ønsker seg en personlig bolig der man føler seg hjemme. Men hvordan lager man et personlig hjem?

Møbler og ting kan samles over flere år; noe kjøpes nytt, noe er kanskje arvet og noe har kommet med hjem fra reiser. For å få til en helhet og et interiør som er i harmoni, trengs det en ramme. Tapet er en slik ”ramme”. Med tapet kan du endre farge, stil og stemning på et rom, eller i en hel bolig - raskt og enkelt. 

foto botanisk tapet

Alle rom kan tapetseres, men husk å bruke egnet tapet til de ulike rommene. Vinyltapet tåler mer av både bruk og vask, og er derfor spesielt godt egnet på kjøkkenet og i gangen. Du kan fint være litt mer leken når det gjelder både farger og mønster i gangen, trapperommet og gjestetoalettet - dette er rom du ikke oppholder deg i lenge av gangen. Velg for eksempel et tapet som gjør deg skikkelig glad til gangen din – tenk for en deilig velkomst du får hver eneste dag du kommer hjem! 

foto tapet kjøkken

Velg gjerne roligere mønster og mer dempet til oppholdsrom som stue og kjøkken, og tenk på at disse rommene ofte henger sammen. Det kan være lurt å velge tapet fra samme kolleksjon for å få et roligere utrykk. Velg alltid tapet med magen og hjertet, og ta sjansen på å være litt mer vågal på hva farge og mønster angår enn du kanskje først hadde tenkt – da blir du gjerne mer fornøyd på sikt. Du ønsker jo å se en skikkeligforandring når du først pusser opp! 

foto mørk blå tapet

Vi selger flere tapeter i mørkere farger enn før, og det er verdt å merke seg at mørke vegger gir et eksklusivt uttrykk. Det elegante og eksklusive er noe vi nordmenn er glade i! Hotell-stilen brer om seg, kan Head of Design i Borge Tapeter, Birgit Torkildsby fortelle.

Husk at du får et langt mer harmonisk og helhetlig resultat dersom du tapetserer alle veggene i rommet med samme tapet. Soverommet er et godt rom å tapetsere. Det gir et lunere utrykk og en god avslappet atmosfære i rommet. ­

– Og er det den luksuriøse hotellstilen du er ute etter må du tapetsere alle fire veggene i rommet, og fylle på med myke tekstiler som gulvlange gardiner og mange puter. Hold deg gjerne til litt mørke og dempede fargetoner på det hele, råder Birgit.

Foto tapet soverom

Bilder fra Ellos, Borge og Ferm Living.

Tilbake