Enorm betydning for sentrum

Enorm betydning for sentrum

Scroll for å lese mer

  • Kaldnes Brygge

Visjonen som ble laget for Kaldnes-området for 20 år siden er innfridd. Det er blitt en egen bydel med stor betydning for bruken av sentrum. Og bedre skal det bli.

De første beboerne flyttet inn på Kaldnes i 2005.

– Det er ingen tvil om at utbyggingen på Kaldnes har hatt enorm betydning for Tønsberg som by. Det var 500 boenheter i sentrum da vi kom på banen og vi har bygget over 600 nye. Det har hatt stor betydning for bruken av byen, sier Rune Magnus Thomassen, som er regionssjef hos Selvaag Bolig.

Liv på brygga i Tønsberg

Og det er mange fordeler med det å få liv i sentrum.

– Når folk bor i sentrum bruker de tilbud som byen cafeer og restauranter mer, noe som fører til et bedre kundegrunnlag. Dessuten er det fryktelig kjedelig å bo i en by hvor det ikke skjer noe etter klokken fem. Når folk bor og jobber i byen oppstår det en dynamikk som gjør stedet mer attraktivt. Derfor er kombinasjonen av boliger og næring i byen så viktig.

Populære og trivelige spisesteder på Kaldnes

Mange av storbyens kvaliteter

Og de beboerne som først har flyttet til Kaldnes blir gjerne boende.

Det tar vi som et tegn på høy trivsel, sier Thomassen.

Han forteller at når Selvaag Bolig går inn for å satse i et område er de opptatt av god beliggenhet, kort vei til offentlig kommunikasjon og steder som er i vekst. Tønsberg er en by som scorer høyt på alle punkter. Ikke minst er det en by med stor befolkningsvekst.

På Kaldnes Brygge har vi lykkes med å lage en urban og levende bydel – og vi har doblet antall boenheter i Tønsberg sentrum.

– Tønsberg er på mange måter en liten storby - som har mange av storbyens kvaliteter. Jernbanen er sentralt plassert - og med en time til Oslo med toget, er byen veldig aktuell for pendlere. Mange av dem som flytter hit fra Oslo har gjerne jobb i hovedstaden. Da er dette med god kommunikasjon helt avgjørende.

Enklere liv

Men Selvaags primære målgruppe er ikke innflyttere.

– De som flytter inn i sentrumsnære leiligheter er gjerne voksne folk som selger eneboligen sin for å få et enklere liv.

Men når Selvaag Bolig nå går i gang med 6 - 700 nye boliger på Kaldnes, går de bredt ut.

Fine uteområder mellom boligene på Kaldnes Brygge

– Vi ønsker fortsette utviklingen av en urban og levende bydel, med gåavstand til sentrum og fjorden som nærmeste nabo. Nøyaktig når de nye boligene vil stå ferdig kan vi ikke si, men byggingen vil gå jevnt og trutt. Det svinger litt med markedet. Noen år vil det bli 150 boliger i året andre år mindre. Hvis jeg skulle tippe tenker jeg det vil ta mellom ti og femten år å få det ferdig.

– Kommer dere også til å satse andre steder i fylket?

– Ja, hvis det dukker opp andre attraktive områder vil vi satse videre. Det vil tiden vise, sier Thomassen hemmelighetsfullt.

Tilbake