Livet leves best på Kaldnes Brygge

  • Kaldnes Brygge

Hvor vil du helst bo? Ved sjøen, men sentrumsnært? Kanskje du ønsker kulturtilbud rett utenfor døra, samtidig som du vil gå tur med hunden i skogen? Spørsmålene har ett svar – Kaldnes Brygge.

Noe av det viktigste ved valg av bolig er beliggenhet. Mye kan endres på i et hus eller en leilighet, men beliggenheten er det umulig å gjøre noe med. Tenk å kunne gå til og fra jobb, lufte hunden i skogen, spise deg mett på landets kanskje beste burger og kose deg på quiz før du avslutter kvelden med konsert på Støperiet!

Burger som nabo

Så lenge du bor på Kaldnes brygge, starter tilbudene med en gang du kommer ut døra.

Merguez-pølsene på Kverneriet anbefales på det sterkeste!

Kverneriet er en av Tønsbergs mest populære restauranter, og ligger rett ved gangbrua over til byen.

Kverneriet er mest kjent for hamburgerne sine, og åpnet i mars 2013. Frida har jobbet på Kverneriet i to og et halvt år, og kan fortelle at de har stamkunder som kommer helt fra Sandefjord og Horten, samtidig som de nærmeste naboene ofte tar turen innom.

—Selv om vi er mest kjent for burgerne våre, må jeg tipse folk om Merguez-pølsene vi lager her på kjøkkenet. De kommer med en fløyelsmyk potetstappe, og er virkelig, virkelig gode, sier Frida. 

I februar skal både restauranten og menyen pusses opp, og nye, spennende smakskombinasjoner er klare fra 1. Mars. Visste du forresten at Kverneriet skal åpne sin andre restaurant i Oslo senere i år, og at de nylig ble kåret til hovedstadens beste burger?

Klar for Quiz?

Tønsbergs egen QuizMaster Bjørn Helge Jahnsen

Vegg i vegg med Kverneriet, ligger utestedet Verftet. Hver torsdag er Tønsbergs egen QuizMaster Bjørn Helge Jahnsen på plass med spørsmål om alle mulige temaer. I en årrekke var Quizen på Totalen, i fjor sommer startet han på Verftet: —Jeg er kjempefornøyd med å ha quiz her. Vi samler masse folk her, fra hele byen egentlig. Vi har også fått med oss flere lokale deltagere, for eksempel ei som bor rett over oss her. Hun hører av og til stemmen min og kommer på at hun må ned hit for å få med seg quizzen, smiler Bjørn Helge.
Hovedrettene serveres på planker, og særlig verftets planke er populær. Høres det bra ut med ungarske pølser, korianderboller, salte poteter, tigerreker, spekeskinke, bris, rotchips, salat, oliven, fikenmarmelade/nøttemix, mangosalsa, brød og aioli? Tips: Husk å bestill bord mellom fire og seks fra onsdag til lørdag, da får du all mat til halv pris!

Tønsbergs kuleste scene

Det tar deg nøyaktig 30 sekunder å gå fra Verftet til Støperiet. Konsertscenen har de siste månedene vært fyllt til randen med trekkplaster som Seigmenn og Freddy Kalas. Det er ingen tvil om at alle finner noe de kan like i løpet av et år på Støperiet. 29. januar var det kaffekonsert med Tønsberg Janitsjarkorps og Tønsberg Bykorps, i februar blir det både åtti- og nittitallsparty, samt Vassendgutane. Mars inneholder blant annet av Ungdommens kulturmønstring, før Sondre Lerche står for tur. April går med til Stokke Storband og Sjøbodkorets oppsetning av Jesus Christ Superstar.

Så selv om du faktisk må opp av godstolen for å oppleve noe også hvis du bor på Kaldnes, kan i hvert fall ingen klage på tilbudene i umiddelbar nærhet!

Tilbake