Et spiselig nabolag ved sjøen

Et spiselig nabolag ved sjøen

Lervig Brygge ligger i gangavstand til
  • Rogaland

Lervig Brygge er et nyetablert nabolag i Stavanger Øst, en bydel transformert fra gammelt industriområde til et nytt og levende bomiljø. Boligene ligger i sjøkanten, og Selvaag Bolig bygger havnepromenade, båthavn, vannspeil og park i området.

Lervig Brygge utvikles som to utbyggingsfelt, hvor det første feltet står ferdig. Her står familieboliger i rekke med stabbeavstand til barnehagen. Innerst på feltet bor førstegangsetablerere i Startboliger, og ytterst mot havgapet står fire høyhus med Plussboliger ®.   

Et spiselig nabolag

Grønne fingre skal kunne brukes også dersom man bor urbant og sentralt. Egne hagelag vil etableres.

Det nye utbyggingsfeltet vil bestå av nye Startleiligheter og familie-Hjem. Sistnevnte vil bli både rekkehus og to-etasjers leiligheter. Utbygger kaller feltet Lervig Brygge – et spiselig nabolag, inspirert av og tilknyttet Stavanger Østs prosjekt «En spiselig bydel».

Bydel Stavanger Øst ønsker bidra til økt fokus på en sunnere livsstil hos den enkelte innbygger. På Lervig Brygge betyr det i praksis at uteområdene rundt boligene får spiselige planter, som bærbusker, rabarbra og urter. Det vil også bli lagt til rette for felles samlingsplasser ved uteområdene. Et eget Hagelag skal opprettes, for de som har (eller som ønsker seg) grønne fingre.

De som vil ha mer informasjon om salgsstart, kan melde seg her.

 Familievennlig i sentrum

Tom Stian Sunde (33) og samboeren Karen Sofie Gulbrandsøy (34) har kjøpt seg rekkehus på Lervig Brygge.

- Vi har tidligere leid i blokkene i Breivikveien, men på grunn av familieforøkelse måtte vi ha noe større. Vi ønsket å bo i området da vi trives godt her. Det er sentralt og familievennlig, så valget var enkelt, sier samboerparet.

 Sammen med datteren Anna (2) nyter Tom Stian og Karen Sofie å bo på Lervig Brygge.

- Nabolaget er veldig viktig for oss. Her har vi gåavstand til sentrum, sjø, turterreng og butikk. Miljøet er ungt, familiært og rolig. Vi har allerede blitt kjent med flere av de nærmeste naboene.

 Perfekt beliggenhet

Jone Idsø (25) og kjæresten Elise Levang (24) flyttet inn i sin Pluss-leilighet i desember 2014.

- Vi så etter et prosjekt med ferdigstillelse rundt to år frem i tid, slik at studier kunne fullføres før overtakelse. Lervig Brygge Pluss passet perfekt. Sentral beliggenhet nær vannkanten med flotte turstier var avgjørende for vår del, sier Jone.

Sammen med Elise ser han fram til å benytte seg av de kommende tilbudene. Lervig Brygge Pluss bygges nemlig med eget betjent resepsjon, felles storkjøkken og festlokale, kaffebar og treningsrom.

- Nærmiljøet er en viktig trivselsfaktor. Selv om det fortsatt gjenstår en del bygging i og rundt området, er vi sikre på at sluttresultatet kommer til å bli bra.

Bredt tilbud i nærområdet

Lervig Brygge Pluss inkluderer stor ny bypark, hvor ny barnehage har fått optimal plassering.

Byutviklingen i Stavanger Øst inkluderer en stor bypark og park mellom høyhusene ytterst i havgapet. En egen barnehage ligger på området, og gode nærbutikker finnes like ved.

Stavanger sentrum er bare 20 minutters gange fra boligene. Om du ønsker å spise et godt måltid uten å dra inn til bykjernen, anbefales særegne Ostehuset.

Et steinkast fra Lervig Brygge ligger Tou Scene, en kunstfabrikk som holder til i et unikt bygg med over 100 års historie.

Bli med oss på rundtur i Stavanger Øst?

Tilbake