Alltid bil tilgjengelig for Lørenportens beboere

Alltid bil tilgjengelig for Lørenportens beboere

Selvaag Bolig har inngått en avtale med Hertz som sikrer alle beboere i Lørenporten mulighet til å benytte bil uten å eie den selv.

  • Oslo

For 100 kroner i måneden får alle beboere i Lørenporten tilgang på tre egne biler i garasjeanlegget og 100 andre biler innenfor Ring 3.

– Som medlem i bilpool, har beboere i Lørenporten tilgang til bil akkurat når de trenger det, forteller Eivind Thorne fra Hertz Bilpool.

Selvaag Bolig har inngått en avtale med Hertz som sikrer alle beboere i Lørenporten mulighet til å benytte bil uten å eie den selv.

Nesten bilfri hverdag

Med sentrum, tre T-banestopp og et stort tilbud av kollektivtransport i nærheten, er det å eie egen bil kanskje ikke en nødvendighet for alle beboere i Lørenporten. Som et tilbud til dem som trenger bil en gang iblant, sørger bilpoolen for at det vil være tre egne biler tilgjengelig i garasjeanlegget i Lørenporten. Fellesavtalen sikrer beboerne en ekstra gunstig medlemspris.

Les mer om leilighetene på Lørenporten

Mobilen som nøkkel til 100 biler

For 100 kroner i måneden, som er halv pris av det andre må betale, får Lørenporten-beboere ikke bare tilgang til de tre bilene i garasjeanlegget. I tillegg har Hertz Bilpool over 100 biler tilgjengelig innenfor Ring 3 i Oslo, som også står til disposisjon for medlemmene i bilpoolet.

– I stedet for å gå rundt med en bilnøkkel i lomma, har du tilgang til 100 biler med mobilen. Nærmeste bil er nesten aldri lenger unna enn 500 meter innenfor Ring 3. Og i sum sparer de fleste mye penger opp mot å eie bil, sier Thorne.

– Slipp vedlikehold og låneutgifter

Kristoffer Gregersen, konserndirektør kommunikasjon og marked i Selvaag Bolig tror bilpool vil bli stadig mer populært for folk som bor i byen.

– Mange har kanskje ikke behov for bil hver dag. Og noen flytter sentralt nettopp for å slippe å tenke på bil. Men innimellom har de fleste behov for bil, enten på jobb eller for å dra på hytta. I stedet for å ta opp billån og finansiere parkeringsplass, kan du som medlem i bilpool ha tilgang ved behov, sier Gregersen.

En annen fordel er at du slipper å vedlikeholde din egen bil, påpeker Thorne i Hertz.

– Bilene blir plassert i garasjen til sameiet, der de står tørt, trygt og rett ved inngang til sameiet. Det skal fra oppstarten være tre elbiler eller miljøvennlige biler som er enkle å bruke på kortere turer, sier han.

 Kostnad ved å eie bil vs. bilpool:

  • Ifølge Opplysningskontoret for Veitrafikk koster det nå nesten 100.000 kroner å eie en 3 år gammel bil som kjører 15.000 kilometer i året.
  • Medlemmer av bilpool i Lørenporten kan kjøre 15.000 kilometer for 3 kroner per kilometer med en Volvo V40, som gir en kostnad på 45.000 kroner.
  • Da har du 55.000 kroner igjen å bruke på leietimer. Til 69 kroner timen blir dette 797 timer per år, 66,4 timer per måned, eller rundt 17 timer per uke.
  • De færreste kjører bil 17 timer per uke.
  • Et eksempel på en konkret tur, er 3 timer en ettermiddag hvor du kjører 25 kilometer. En slik tur koster da 222 kroner med en elbil.
  • Skal du ha en elbil en helg, har Hertz Bilpool fast pris fra fredag kl. 16 til mandag kl. 08. For en elbil koster helgen 599 kroner, i tillegg kommer 3 kroner per kilometer.

Les mer om leilighetene på Lørenporten

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Lørenporten