Hvorfor trives de unge på Løren?

Hvorfor trives de unge på Løren?

Bilde av jenter på kafe
  • Oslo

Med bare 14 minutter til sentrum, og med kafé og flotte parkområder i nærmiljøet: Venninnegjengen fra Trondheim valgte Løren som sitt nye bosted.

I 2015 satte de tre unge studentene kursen mot Oslo for å fullføre utdannelsen sin. Jentene kommer fra Trondheim, men likevel var det storbyen, hovedstaden, som fristet - og det var her de fikk lærlingplass. En onsdag ettermiddag i Børsteveien slo vi av en prat med en av dem, konditorlærlingen Marianne (19).

 Av alle steder i Oslo, hvorfor valgte dere å bo akkurat her?

 - Vi var på jakt etter en rolig og trygg plass å bo, samtidig som vi ville bo sentralt. Det var spennende og artig å skulle flytte til Oslo, men du vet - vi var vant til Trondheim, som er en ganske så mye mindre by med en litt annen kultur. Vi ville helst ikke bo midt i Oslo sentrum, og da vi fant denne 4-roms leiligheten på Løren, var den helt ideell for oss. Vi fikk en god pris, og så var området her så trivelig. Midt i blinken for oss, smiler hun.

Tre jenter som bor i kollektiv på Løren

Marianne forteller videre at hun og venninnene Synne (20) og Tiril (20) ofte går turer i området – og de tar gjerne en kaffe på Bakeri Nord, som til hennes store begeistring også holder åpent på søndager.

- Ja, du skjønner lokalmiljøet på Løren er nesten litt luksus for meg. For å være helt nøyaktig, kommer jeg fra et litt landlig sted rett utenfor Trondheim. Bare det å komme seg i butikken var et aldri så lite prosjekt. Med mange bakker og bortimot tre kilometer til nærmeste butikk … da skjønner du sikkert hvorfor jeg mener det er litt luksus å bo på Løren?! Her har vi flere dagligvarebutikker, kafeer og restauranter i umiddelbar nærhet. Og hvis vi har lyst til å utforske andre deler av byen, kan vi enten ta det som en spasertur, for eksempel til Grünerløkka – eller vi kan hoppe på T-banen, som ikke tar mer enn 14 minutter til sentrum.

 Du som er vant til å bo litt landlig, hva tenker du om at det bygges relativt tett her i området?

 - Det blir mye folk her, men det gjør ikke noe. Løren er en plass som passer for alle – og så er det jo mange store, fine utearealer her. Håper bare ikke det blir så mye kø i butikkene, sier den blide jenta som drømmer om å starte sitt eget konditori en gang i fremtiden.

Her kan du bli bedre kjent med boligprosjektet Lørenporten.

De tre jentene, hvorav to er konditorlærlinger og en er gullsmedlærling, jobber mye og tar utdannelsen sin på største alvor. Men er det noe de verdsetter høyt på fritiden, så er det å være sammen med venner, gå på kafé - og nyte en solskinnsdag i Lørenparken.

Tre jenter som bor i kollektiv på Løren
Tilbake