På taket over Oslo!

På taket over Oslo!

Magne Mathisen (62) har bodd på Løren i fem år. Han stortrives i sin fire-roms leilighet med utsikt over hele Oslo, og mener det finnes svært få steder i hovedstaden som kan måle seg med Lørenbyen.

 - Jeg spiste frokost en søndag morgen i min bolig i Asker da jeg så en annonse fra Selvaag Bolig i Aftenposten. Jeg kontaktet megler, og bestemte meg for å kjøre en tur for å se på området, og for å ta en titt på den annonserte leiligheten. Men dessverre – leiligheten var allerede solgt da jeg kom fram, forteller Magne, som raskt så hvilket potensiale Løren-området hadde.

Den blide sunnmøringen kommer opprinnelig fra den lille bygda Syvde på Vestlandet. Han tittet på flere leiligheter her. Han så blant annet på en leilighet i Lørenlunden i 6. etasje hele tre ganger, men endte til slutt opp med en fire-roms i Lørenhagen – bare et steinkast unna den nå nybygde T-banestasjonen.

Han er naturligvis veldig godt fornøyd med at han ikke trenger mer enn fire minutter fra han går hjemmefra til han sitter på T-banen.

Vi treffer Magne en kald vinterkveld i desember. Vi møtes på Kaffebrenneriet, som ligger på gateplan i blokken han bor i – og vi skjønner fort at denne karen er opptatt av bomiljø, og at han har mange jern i ilden.

Foto av Magne Mathisen

I det øyeblikk han undertegnet kontrakten på sin nye leilighet, fulgte Mathisen med på byggeprosessen - uke for uke. Og all den tid han var genuint opptatt av nabolaget han skulle flytte til, var han et naturlig valg da vervet som styreleder i velforeningen skulle bekles.

Hva tenker du som beboer og styreleder i velforeningen om boligutviklingen på Løren?

- Det så veldig annerledes ut her da jeg flyttet hit i 2012. På disse fem årene har det ikke bare blitt mange flere boligblokker, og en infrastruktur som gir liv i gatene. Det har også blitt et bomiljø som vitner om fellesskap og trivsel. Se bare på hvor mange som koste seg på julegrantenningen på torget i år, smiler Magne.

Han fortsetter entusiastisk.

- Det er viktig med aktiviteter i nærmiljøet, og her på Løren synes jeg vi absolutt har greid å skape en koselig atmosfære. Ta Lørenparken som eksempel. Den ligger flott til midt i boligområdet med sine unike skulpturer hentet fra Peer Gynt-skuespillet, og er flittig brukt av alle som bor her.

Styreleder Mathisen har et brennende engasjement når det kommer til kultur. Han liker seg når naboer samles til ulike begivenheter, og understreker at det gjerne kan være enda flere kulturarrangement i fremtiden.

Kaffebrenneriet nærmer seg stengetid, og når vi spør Magne om vi får lov til å se leiligheten med den spektakulære utsikten, er han ikke vond å be.

Leiligheten har en god planløsning, og utsikten fra den 31 kvadratmeter store terrassen – ja, den kan virkelig ta pusten fra noen og hver.

- Du kan tro jeg koser meg her ute. Jeg bor bokstavelig talt på terrassen fra mars til september. Ja, lenger enn det også – jeg har jo varmelamper. Dette er favorittstedet mitt; jeg elsker å sitte her mens jeg hører musikk eller leser en god bok. En viktig grunn til at jeg kjøpte leilighet nettopp her, er at Løren er som et platå som henger over byen. Man kommer litt opp i høyden, over støy og forurensing.

Foto av Magne Mathisen og datter

Men Magne, du er jo en godt voksen mann. Hva tenker du om at Lørenbyens stadig økende befolkning i stor grad består av unge mennesker i etableringsfasen?

- Det er kjempeflott! Jeg er jo så heldig at jeg har både min datter Henriette (26), og min sønn Håvard (23) boende på Løren. De bor i hver sin leilighet på Løren Stasjon, bare noen meter bort i veien. Men du vet, Løren er et sted for alle! Det er faktisk ganske mange på min alder som bor her. Når man blir godt voksen, er det mange som velger å flytte i leilighet - få alt på ett plan. Her har du gangavstand til alle fasiliteter. Du har heis som går rett ned til garasje – og alle leilighetene har det ekstra rommet som jeg er så glad i, nemlig balkonger. Man slipper å måke snø, man slipper å klippe gresset – samtidig som man kan nyte flotte, opparbeidede utearealer.

For å høre hvordan de unge trives på Løren, tar Magne oss med på en snarvisitt hos datteren Henriette. Og Magne – hva er han mest opptatt av å vise oss? Selvfølgelig – balkongen!

Tilbake