Skøytefeber i Lørenbyen

Skøytefeber i Lørenbyen

Barn på skøyter i Lørenparken
  • Oslo

Løren er et godt sted å bo, og når lokale ildsjeler i samarbeid med boligutbygger og Løren Velforening setter seg i sving – ja, da blir det vinterglede i Lørenparken.

Vanning av skøytebane på Løren

Det hele startet altså i fjor. Lørenbeboer Kjetil Kornberg syntes parken også på vinterstid burde være full av aktivitet. Dermed gikk han til innkjøp av vannslange og en gammel skuffe han fant på Finn.no. Etter utallige kveldstimer med vanning sammen med et par andre fedre – og vips, så var Lørens første skøytebane et faktum. 

Barn på skøyter på Løren

- Ungene storkoste seg, og det var mange blide barneansikt. Sånt blir jeg glad av, og da var det jo bare å sette i gang i år igjen, forteller trebarnspappaen.

Kjetil, som selv har gått mye på skøyter, er overveldet over at så mange har tilbudt seg å hjelpe til for å få årets isbane klar.

- Selvaag har bidratt med utstyr, Velforeningen har investert i fantastiske lyskastere, hockeymål og koster – og ikke minst har det vært veldig fint å få med flere engasjerte foreldre på vanning og vedlikehold.

Barn på skøyter Løren

Mannen - som ikke nevneverdig lar seg affisere av å stå uten hansker og lue i 12 kuldegrader, og spyle kaldt vann i timevis - forsetter:

- Dugnadsånden er så absolutt til stede her på Løren, og det er nettopp slike ting som skaper et godt fellesskap. Jo da, litt kaldt er det, men det er bare å kle seg godt og ha en god porsjon tålmodighet de første timene til isen legger seg. Det er viktig å få ungene våre ut i aktivitet, og litt vekk fra Ipad og nettbrett. Det skal ikke så mye til for å ha det moro på en skøytebane. Her kan store og små hygge seg. Det eneste som er viktig er å ha nyslipte skøyter, smiler han.

Barn på skøyter

Kjetil har bodd på Løren i fire år, og sammen med familien sin trives han godt i nabolaget. Den kreative lørenbeboeren har allerede så smått begynt å tenke på neste års uteaktivitetsprosjekt.

- Vi burde hatt en snøkanon, vet du. Det er jo dessverre sånn at ordentlig vinter med snø ikke lenger er en selvfølge. Hvis alle sameiene trår til koster det ikke all verden, heller.

Kjetil har flere ambisjoner, og avslutter med glimt i øyet:
- Tenk deg da; med en snøkanon kan vi lage akebakke ved Sinsen skole!

Og lørdag 7. januar fikk Kjetil og hans hjelpere Roar, Thomas og Håvard «betalt» for sitt utrettelige engasjement. Sol og kuldegrader! Blide unger over alt!

Barn på skøyter
Tilbake