Enkelt for småbarnsfedre på Løren

Enkelt for småbarnsfedre på Løren

  • Oslo

- Vi liker oss veldig godt her på Løren! Her finner vi i grunnen alt det vi trenger i hverdagen – og det er gangavstand til det meste.

Det bygges stadig flere boliger på Løren og i strøket rundt – og mange unge i etableringsfasen velger å bosette seg her. Kristoffer Thomsen (33) og Vincent Logan (36) - begge er i pappaperm - stortrives i nabolaget, og bruker ofte Lørenparken når de er på trilletur med smårollingene.

Lek i Lørenparken

Fedrene, som opprinnelig er fra henholdsvis Grimstad og Oslo, er skjønt enig i at boligkjøpet på Løren er en god investering. Les mer om nye leiligheter for salg på Lørenporten.

- Vi ønsket å kjøpe bolig i et område som var sentrumsnært, men likevel ikke midt i Oslo-gryta. I forkant av kjøpet forhørte vi oss litt om hvordan det var å bo her - og da vi fant ut at dette var en boligby med mange småbarnsfamilier, var det helt klart en avgjørende faktor for oss.

Vincent og Kristoffer kommer rett fra babysang denne solfylte tirsdagen vi møter dem i Lørenparken. Datteren til Vincent, Jenny (1 år), tar seg en velfortjent høneblund i vogna, mens sønnen til Kristoffer, Lukas (13 måneder), synes en oppdagelsesferd i parken er helt på sin plass.

Hva tenker dere om å oppdra barn i en storby?

- Vi liker oss veldig godt her på Løren! Her finner vi i grunnen alt det vi trenger i hverdagen – og det er gangavstand til det meste. Alt fra barnehager/skoler til butikker og serveringssteder. Når vi bor så sentralt som vi gjør, har barna også alltid jevnaldrende å leke med, og uavhengig av hvilke interesser de måtte få – det finnes mange ulike aktivitetstilbud. Ja, og så er det selvfølgelig et stort pluss med god kollektivtransport. Det er jo gjerne slik at når man får barn ønsker man naturlig nok å bruke mest mulig tid sammen med dem, og da er det veldig fint med kort reisevei til jobb.

De to fedrene er opptatt av et godt bomiljø, og synes Lørenbyen er et spennende område som vokser i riktig retning.

- Det er bra for ungene at det skjer mye i nabolaget, sier Vincent, som også har en sønn på tre år. Han blir supplert av Kristoffer:

- Ikke minst er det viktig for lokalmiljøet at vi har gode skoler og barnehager. Ta for eksempel Løren skole, en flott bygning med et fantastisk uterom.

Her kan du bli bedre kjent med prosjektet Lørenporten.

Undersøkelser Lørenmagasinet gjorde i november 2016 viste at faktisk hele 29 prosent av lokalbefolkningen er barnefamilier. Løren er et naturlig tilflyttingssted for folk som ønsker å bo sentralt, og som ønsker å være en del av bymiljøet. Pappaene til Jenny og Lukas sier seg enig, samtidig som de understreker at det er kult med lokale butikker, kafeer og restauranter som setter sitt særpreg - og som skaper et aldri så lite bysentrum på Løren.

Tilbake