En levende portal som knytter Løren og Økern sammen

En levende portal som knytter Løren og Økern sammen

Scroll for å lese mer

Om få år vil området rundt Løren og Økern være forvandlet til en levende bydel med alt fra boliger og kontorer, til handel, uteliv og fritidsaktiviteter. Et av de mest markante tilskuddene til fornyelsen av området er Økern Portal – et unikt prosjekt der næring møter nærmiljø, og sammen skaper et pulserende byliv.

Én av aktørene som bidrar i utviklingen er Oslo Pensjonsforsikring, som er byggherre for Økern Portal. Eiendomssjef Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring forteller engasjert om visjonen for området.

Illustrasjon: 3DEstate for Oslo Pensjonsforsikring.

– Fra å være et område som i mange år har vært preget av industri- og lagervirksomhet, vil Økern og Løren i fremtiden være et moderne sentrumsområde som gir liv og aktivitet i Hovinbyen. Vår ambisjon er å skape en destinasjon i byen, som kombinerer landsbyens fellesskap og storbyens mangfold, forklarer Groven.

Les mer om boligene til salgs på Lørenporten

Mer enn bare kontorer

Selv med nye kontorlokaler på nærmere 50 000 m2 vil Økern Portal bestå av mye mer enn kontorer. Like ved kommer landets første Radisson Red – hotellet som tilbyr fremtidens personlige hotellopplevelse med bærekraft, innovasjon og teknologi i fokus. Like utenfor hotellet, har Oslo kommune planer om å etablere en aktivitetspark og flerbrukshall til bruk for nærmiljøet.

Samtidig som Økern Portal skal være arbeidsplassen til rundt 3000 mennesker, vil det også være flere attraktive soner for offentligheten – både innendørs og utendørs. På gatenivå vil du finne alt du behøver av daglige servicetilbud; taket skal være åpent for alle som vil nyte fri utsikt over hele byen.

Illustrasjon: 3DEstate for Oslo Pensjonsforsikring.

– Hovedbygningen i Økern Portal bygges som en åpen «U», med et stort og frodig grønt torg på innsiden. Hvelvingen under bygget – som har gitt navn til prosjektet – danner en direkte forbindelseslinje mellom Løren og Økern, forteller eiendomssjefen, og utdyper:

– Her vil man finne en stor markedsplass med mangfold og variasjon. Det blir spennende pop-up-butikker, og alt det du ellers forventer av tjeneste- og handelstilbud i nærområdet ditt. I tillegg kommer unike restaurantkonsepter som skiller seg fra de som ellers er i byen.

Inspirasjon fra historien

Økern Portal er inspirert av de gamle bytorgene, som fungerte som markedsplasser og sosiale samlingssteder. Det skal være et sted alle kan bruke – ikke bare som arbeidsplass på dagtid, men også være det stedet man treffer venner og kjente for å tilbringe kvalitetstid sammen.

– Vi skal fylle det som i dag et tomrom på Løren, og være det stedet hvor folk trekker sammen rundt mat, drikke og aktiviteter. Det blir veldig spennende å se hvordan nærmiljøet selv bidrar til å forme livet rundt Økern Portal i årene som kommer, avslutter Richard Groven.

Illustrasjon: 3DEstate for Oslo Pensjonsforsikring.

Les mer om boligprosjektet Lørenporten her

Her kan du se beliggenheten til Økern Portal

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Lørenporten