Skal reise selve bærebjelken i et attraktivt bysentrum

Skal reise selve bærebjelken i et attraktivt bysentrum

Scroll for å lese mer

Oslo kommune har en langsiktig plan om at byen skal bli grønnere, lunere og stadig nyskapende. I tråd med dette, har Steen & Strøm sammen med Storebrand store planer for å revitalisere Økern sentrum – selve hjertet i Hovinbyen.

Allerede i 2006 gikk Steen & Strøm sammen med Storebrand om å kjøpe Økernsenteret, med planer om å utvikle et nytt kjøpesenter på den samme tomten. Siden den gang har både Oslo og byutviklingstrendene endret seg. Det har også planene for det nye sentrumsområdet på Økern.

Illustrasjon: A-LAB Arkitekter og Økern Sentrum ANS

Thomas Holth er prosjektdirektør i Steen & Strøm, og leder byutviklingsprosjektet Økern Sentrum på vegne av samarbeidspartnerne. Han forklarer hva prosjektet skal tilføre nærmiljøet.

– Vårt mål er å endre Økern fra dagens industriområde, til et attraktivt, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen. For beboerne i områdene rundt er det viktig at det finnes flere samlingssteder som tilbyr en bredde av sosiale aktiviteter og kulturopplevelser. Derfor skal Økern Sentrum skille seg ut som et tydelig sentrumsområde i hjertet av Hovinbyen, forteller Holth.

Les mer om boligene til salgs på Lørenporten

Bygger for de neste århundrene

Med samarbeidsprosjektet ønsker de to byutviklerne å ta bærekraftig og sosial byutvikling på alvor. Noe av det viktigste i denne prosessen, er at det nye Økern Sentrum skal ha en positiv innvirkning i hverdagen til befolkningen i området.

Illustrasjon: A-LAB Arkitekter og Økern Sentrum ANS

– Det vi skaper her skal prege byen og området i hundrevis av år. Det betyr at vi må ta ansvar for å utvikle bygninger og bymiljøer som er robuste, levedyktige og attraktive. Vi skal gjøre virkelighet av visjonene og ambisjonene for utviklingen av bydelen, sier prosjektdirektøren, og legger til:

– For at det skal bli best mulig, ønsker vi å involvere befolkningen i denne delen av Hovinbyen. Ved å legge til rette for en åpen medvirkningsprosess på denne måten sørger vi for at også de lokalene behovene ivaretas.

Dekker alle behov i hverdagen

Nye Økern Sentrum skal utformes i en åpen og inviterende bystruktur. Det gir nabolaget et tilskudd av offentlige møteplasser og torg, samt et lokalt tilpasset handelstilbud. Torgene blir opparbeidet for mennesker i alle aldre, med lekeplasser, kafeer og ulike sitteområder. I tillegg kan du også ta del i gode mat- og drikkeopplevelser og sosiale arrangementer i sentrumsområdet.

– Et sterkt Økern Sentrum vil gi økt verdi for områdene rundt. Kombinasjonen av handel, servering og sosiale opplevelser er en bærebjelke i attraktive og levende byer. Sammen med kommunen og nabolaget skal vi revitalisere Økern til et nytt bysentrum i Hovinbyen, forklarer Thomas Holth avslutningsvis.

Illustrasjon: A-LAB Arkitekter og Økern Sentrum ANS

Les mer om boligprosjektet Lørenporten her

Tilbake

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om Lørenporten