Et bosted for hverdagslig harmoni

Et bosted for hverdagslig harmoni

Scroll for å lese mer

  • Lørenskog

På toppen av Lørenskog Stasjonsby, med vidstrakt utsyn over landskapet, ligger Pallplassen. I husene finnes lysrike leiligheter planlagt ned til hver minste detalj og med alle moderne bekvemmeligheter.

Prosjektleder Svein Atle Weyde Wilhelmsen hos Selvaag Bolig har ansvaret for utviklingen av området øverst i Stasjonsbyen. Ifølge ham har tomten en enestående beliggenhet som legger til rette for et godt sted å bo.

– Leilighetene på Pallplassen blir liggende på en helt spesiell tomt. I en lysning på skrenten av Haneborgåsen, opplever man en umiddelbar nærhet til den omkringliggende skogen. Plassert høyt og fritt får beboerne utmerket utsyn forbi Lørenskog Stasjonsby og videre ut over landskapet, forteller prosjektlederen.

– Pallplassen ligger ideelt til, enten du aller best liker å spenne på deg skiene for en tur i marka, eller nyte en kopp barista-kaffe mens du tar inn over deg det pulserende bylivet. Her behøver du ikke å velge mellom det ene eller andre. Mulighetene og tilbudene er perfekt for en innholdsrik hverdag, sier han.

Optimalt for et godt liv på toppen

Byggene får fire forskjellige størrelser og uttrykk, med fasademateriale i ulike varianter av tegl og treverk som harmonerer med vegetasjonen.

For at flest mulig av beboerne på Pallplassen skal få best mulig lys- og utsynsforhold, utformes byggene slik at hovedvekten av leilighetene blir hjørneleiligheter. Takhøyde på 2,6 meter og høye vinduer, gjør at det vil falle mye naturlig lys inn.

– Det blir en god blanding av leilighetsstørrelser, fra toroms på like under 40 kvadratmeter, til fireroms på opp mot 120 kvadratmeter. Alle får privat uteplass i form av markterrasse, balkong eller takterrasse, der man kan høre fuglekvitter og vindsus fra furutoppene like i nærheten, sier prosjektlederen.

Det underjordiske garasjeanlegget dekker behovet for parkering av både bil og sykkel. Lademulighet for elbil er en selvfølge for den som ønsker det. Og kombinert sykkelverksted og smørebod gjør det enkelt å holde sportsutstyret klart for tur – når som helst.

Personlig glede i å skape noe for andre

– Noe av det som er aller mest givende med jobben min, er at jeg får lov til å være med på å skape det som skal bli gode hjem og nabolag for fremtidige generasjoner, forteller prosjektlederen.

Som småbarnsfar selv opplever prosjektlederen at mye av tiden i hverdagen tilbringes i og rundt hjemmet. 

– For barna er det viktig med trygge omgivelser som stimulerer til lek og læring. Et godt og nært lokalmiljø er også en viktig faktor for mange voksne når barna har forlatt redet, og de skal etablere seg for neste fase i livet på et nytt sted. For både unge og eldre voksne er det også betryggende å slippe vedlikeholdsansvaret som ofte følger med eneboliger.

Tilbake